Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 09:58:00

Gyurcsány mozgósít: "ne tudják elcsalni a választást!"

A Demokratikus Koalíció a választás tisztaságát félti, ezért azt szeretnék elérni, hogy minden szavazókörbe legyen egy ellenzéki delegált.

Gyurcsány mozgósít: "ne tudják elcsalni a választást!"
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

„Ahogy lassan minden választás előtt, most is felmerült, hogy nincs minden rendben a választási szoftverrel: a hétvégén a jelöltnyilvántartásban lépett fel egy fejlesztési hiba az NVI szerint. Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele, de én soha nem felejtem, amikor tavaly április 8-án összeomlott a választási szoftver és rendőrök zárták körbe az NVI épületét” - olvasható a Demokratikus Koalíció Gyurcsány Ferenc által aláírt hírlevelében.

A DK szerint azonban a választási szoftver azonban csak az egyik lehetőség arra, hogy a Fidesz elcsalja a választást.


A párt arra hívja fel a figyelmet, hogy „ennél sokkal veszélyesebb, ha a Fidesz a választási jegyzőkönyveket tudja meghamisítani a szavazókörökben tollal, papírral és hús-vér emberekkel.

Azért, hogy ez ne történjen meg, a Demokratikus Koalíció szerint az kell, hogy minden szavazókörbe legyen legalább egy ellenzéki delegált.

A volt kormányfő ezért felhívást intéz a szavazókhoz, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak, hogy ahogy ő fogalmazott: „ne tudják elcsalni a választást!”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink