Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 19:04:00

Tarlóst és Karácsonyt is meghallgatnák a patkányügyben

Tarlós István Karácsony Gergelyt, a Fővárosi Közbeszerzési Bizottság pedig Tarlós Istvánt hallgatná meg, miután a bíróság szerint szabálytalan volt a fővárosi patkányirtásra kiírt közbeszerzés. Karácsony Gergely szerint hazudtak a képviselőknek, hiszen a nyertes cégnek nem voltak meg az előírt referenciái. A Fidesz és a főpolgármester-helyettes is úgy reagált: Karácsony Gergely egy olyan közbeszerzést támad, amit maga is megszavazott és részt vett a cég kiválasztásában.

Tarlóst és Karácsonyt is meghallgatnák a patkányügyben

Tavaly derült ki, hogy elszaporodtak a rágcsálók , mindeközben új céget bíztak meg az irtással. A bíróság szerint szabálytalan volt az a közbeszerzés, amit patkányirtásra írtak ki, ezért egy teljesen új eljárást kell lefolytatni.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, aki maga is megszavazta a közbeszerzést-azt mondja: hazudtak a képviselőknek, hiszen a nyertes cégnek nem voltak meg az előírt referenciái és végül még többe is került, mintha maradt volna a korábbi irtócég.

Tarlóst és Karácsonyt is meghallgatnák patkányügyben

 

"Egy dologban hibáztam. Nem feltételeztem, hogy köztörvényes bűnözők készítették elő ezeket az előterjesztéseket Úgy látszik ez hiba volt és soha többet elhinni amit a Fidesz állít. Még akkor is ha a bíráló bizottság tagjai büntetőjogi felelősséggel tartoznak annak érdekében, hogy valósi információkat terjesszenek a képviselők elé. Ennek ők nem tudtak megfelelni" - nyilatkozta az ATV Híradójának Karácsony Gergely.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely egy olyan közbeszerzést támad, amit maga is megszavazott és részt vett a patkányirtással megbízott cég kiválasztásában. A Fővárosi Közbeszerzési Bizottság MSZP-és elnöke vizsgálatot szeretne.

"Rendkivüli közbeszerzési bizottság összeülését kezdeményezem. Tekinthetjük vizsgálóbizottságnak is, és erre az ülésre beidézem Tarlós Istvánt" - mondta Trippon Norbert, a Fővárosi Közbeszerzési Bizottság elnöke.

Áprilisban egy Budapestinfón beszélt Tarlós István arról, hogy több pénz lesz patkányirtásra, most viszont nem nyilatkozott Híradónknak.

Helyettese közleményben azt írta: „A Bíróság nem foglalt állást a referenciák ügyében, kizárólag eljárásjogi hiányosságokat állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság részéről. „

Tarlós István főpolgármester pedig belső vizsgálatot indít, amelynek része lesz majd Karácsony Gergelyt meghallgatása, aki maga is támogatta a cégváltást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink