Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 08:58:00

Publicus: Fej fej mellett Tarlós és Karácsony

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából szeptember 9-14 között 1006 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a budapesti főpolgármester-választás várható eredményeit. Az összes megkérdezett körében Tarlós Istvánra 37 százalék, Karácsony Gergelyre 34 százalék, míg Puzsér Róbertre 4 százalék tervezi leadni szavazatát.

forrás: publicusForrás: Publicus

A megkérdezett Budapesti választókorú lakosok 37 százaléka tervezi, hogy az októberi önkormányzati választásokon Tarlós Istvánrra, a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaz, míg 34 százaléka Karácsony Gergelyre, aza ellenzék közös jelöltjére tervezi leadni a szavazatát.

Puzsér Róbert 4 százalékra számíthat, míg Berki Krisztián független jelöltre az összes megkérdezett kevesebb mint 1 százaléka szavazna. A bizonytalanok aránya 25 százalék.

Tarlós István legfontosabb bázisa a 45 és 59 év közötti, illetve a szakmunkás végzettségű szavazók, míg a magasabban iskolázottak, és a fiatalabbak, valamint az idősebbek körében alacsonyabb a támogatottsága.

Karácsony Gergelyre (Momentum-DK-MSZP-P-LMP) a Fidesz szavazók 9, az MSZP szavazók 91, a DK szavazók 95, míg a Momentum szavazók 69 százaléka tervezi, hogy szavaz.

A kutatás eredményeiről további részletek, a Népszavában találhatók.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink