Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 20:36:00

L. Simon László Konrád Györgyöt és Heller Ágnest méltatta

„Lehet örökké mutogatni arra, hogy ezek a hülye németek nem értik, hogy mi is Európa, de ez nem fog így menni. nem mondhatunk le Nyugat-Európáról, nem állíthatjuk önökké szembe magunkat Nyugat-Európával” – mondta Tusnádfürdőn idén júliusban L. Simon László. A volt államtitkárt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egon kérdezte többek között erről is.

L. Simon László Konrád Györgyöt és Heller Ágnest méltatta

Nem mindegy, hogy érted vitatkozom vagy ellened – így reagált saját, tusnádfürdői szavainak felidézésére az ATV Egyenes beszéd című műsorában L. Simon László.

A volt kulturális államtitkár szerint nem mindegy, hogy egy-egy kérdésről természetes szövetségesként mondja el valaki a véleményét, vagy elvtelenül, külföldön támadja a magyar kormányt.

 

L. Simon élesen kritizálta a magyar ellenzéki EP-képviselők magatartását az EP bizottsági tisztségviselőinek megválasztásakor.

Emlékeztetett: korábban a többség mindig megszavazta a kisebbség számára járó parlamenti helyeket, szerinte ennek így kellett volna történnie Brüsszelben is. L. Simon László úgy látja: a Tusnádfürdő óta történtek (így a soproni Orbán-Merkel találkozón történtek igazolják a tusnádfürdői szavait.

Az MTA körül kialakult konfliktusról L. Simon László elmondta: nem lehet mindig, minden ügyben megállapodni.

Hozzátette: a fejlesztési tárca élén egy nemzetközileg elismert tudós, akadémikus áll Palkovics László személyében, ugyanakkor megérti: az Akadémián vannak olyanok, akik egzisztenciális okokból nem értenek egyet Palkovics törekvéseivel.

Ezzel együtt szerinte a fenntartó legitimen avatkozik bele az átlala fenntartott intézmény működésébe, és ez nem érinti a tudomány szabadságát.

L. Simon László beszélt a napokban elhunyt Konrád Györgyről és a nyáron elhunyt Heller Ágnesről is. Konrádot, akit L. Simon Kossuth- és Herder-díjas magyar íróként jellemzett, joggal gyászolja a magyar közvélemény – mondta a volt államtitkár, aki méltányosnak tartja, hogy Konrád György a határkerítés ügyében megvédte Orbán Viktort.

Heller Ágnessel még Konrádnál is kevesebb dologban értett egyet L. Simon László, ám felidézte: fontos olvasmányélménye volt a Bicikliző majom, Heller Ágnes önéletrajzi írása. Mint elmondta: sok mindenben vitatkozott volna a világhírű magyar filozófussal, de sajnálja, hogy eltávozott közülünk.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink