Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 11:42:00

Beütötte a fejét a mátészalkai kórházban egy orvos, pár nappal később meghalt

A nyugdíjas neurológus elesett egykori munkahelye, a mátészalkai kórház parkolójában. Több osztályt is megjárt, majd egy pszichiátriára szállították át Nyíregyházára. Senki nem tudja, mibe halt bele, a fia feljelentést tett.

Feljelentést tett az apja halála miatt egy mátészalkai férfi, miután nyugdíjas orvos édesapja, Cs. Román elesett a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét. Az eset egy hónappal ezelőtt történt. A neurológus korábban maga is az intézményben dolgozott osztályvezetőként, a baleset idején éppen feleségét vitte az ügyeletre. Cs. Norbert, az orvos fia az Indexnek elmondta, hogy az esés után az édesapja nagyon zavart volt, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, ennek ellenére a sürgősségin azt mondta az orvosnak, nincs semmi baja.

A családnak végül azt mondták, vigyék át az idős férfit a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését.

A család úgy döntött, hogy inkább a nyíregyházi pszichiátriára viszik az idős neurológust, ott viszont egy nappal később meghalt. A fia azt nyilatkozta, hogy nem tudták megállapítani, miért halt meg, igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek.

Cs. Román fia feljelentést tett a halál körülményeik furcsasága miatt, a rendőrség eljárást indított az ügyben. A mátészalkai kórház a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház része, a sajtófőnök a lapnak azt mondta, hogy betegpanasz vagy hatósági megkeresés után mindig belső vizsgálat indul, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink