Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 17:05:00

Benkő Tibor: Nekem nem szólt a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkámra

Benkő Tibor olvasta a leváltásáról szóló híreket hétfőn. Neki "nem mondott olyan a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára" - a honvédelmi miniszter erről az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában beszélt.

Benkő Tibor: Nekem nem szólt a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkámra

"Biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról” - ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondta az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában, annak kapcsán, hogy a Népszava hétfőn azt írta: a miniszterelnök még idén meneszti a honvédelmi minisztert.

Az infostart.hu-n megjelent tudósítás és interjúrészlet szerint Benkő Tibor olvasta a leváltásáról szóló híreket, de mint a műsorban mondta: “neki nem mondott olyan a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára".

Az atv.hu-nak - amikor a Népszava hírére rákérdeztünk -, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta: “Sajtókacsákkal nem foglalkozunk”.

Benkő Tibor az InfoRádióban megerősítette azonban a Honvédelmi Minisztérium átalakításáról szóló híreket, hozzátéve: “viszont szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy 2018 májusában-júniusában elmondtuk, a Magyar Honvédség megújul.

Végrehajtjuk, hogy a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként fog működni.

Ez megkezdődött, január 1. óta így működik a minisztérium, a jövővel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel.

Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban" - vázolta a helyzetet Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter a műsorban azt mondta, hogy katonamultú államtitkár vagy helyettes államtitkár nem feltétlenül azért távozik a posztjáról, “mert hű de nagy baj van”, hanem mert katonaként folytatják a munkájukat. Ezzel is támogatva a minisztérium munkáját.

Ajánlom

További belföldi híreink