Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 09:18:00

Nézőpont: Tarlós egyedül is begyűjtené a szavazatok felét, picit feljebb jött Puzsér

Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából. A kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek, az előző kutatáshoz képest csak a hibahatáron belüli elmozdulások történtek- írja a friss adatokat ismertetve a közvélemény-kutató. Karácsony Gergely (42 százalék) nem tudott erősödni, Puzsér Róbert eredménye egy százalékponttal emelkedett (7 százalék), s Berki Krisztián is elérte az egy százalékot.

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István. A hivatalban lévő városvezető egyedül begyűjtené a szavazatok felét, így a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett- közölte a Nézőpont Intézet.

forrás: nézőpontForrás: Nézőpont

Kutatásuk alapján a biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András nyilvános sajnálására épített előző kampányhete vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta- írják. Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert. A bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már 7 százalékos eredményt tudhat magáénak.

Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával- olvasható a Nézőpont Intézet közleményében, mely szerint a fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A közvélemény-kutató szerint a magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten.
atv.hu

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. szeptember 4-14. között készült Budapesten, 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint, a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink