Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 15:13:00

Karácsonynak elege lett, felnyomta Orbánékat az Választási Bizottságnál

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint az Orbán-kormány nem kampányolhat egyetlen jelölt mellett sem, mert azzal a választás tisztaságát sértené.

Karácsonynak elege lett, felnyomta Orbánékat az Választási Bizottságnál
Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Fotó: MTI

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt panaszt nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miután Gulyás Gergely miniszter megerősítette a csütörtöki kormányinfón, hogy Budapest Budapest nem kap 1000 milliárd forintos fejlesztési támogatást a kormánytól, ha nem Tarlós István nyeri a főpolgármester-választást– írja a 24.hu cikke alapján a 168óra.

A főpolgármester-jelölt szerint a miniszterelnök nem kampányolhat egyetlen jelölt mellett sem, mert azzal a választás tisztaságát sértené.

Karácsony nem sokkal Gulyás kijelentései után közleményben úgy reagált, hogy: „Mit képzeltek, kik vagytok? Azt hiszitek, hogy Budapest a ti hűbérbirtokotok? Azt hiszitek, hogy saját tulajdonotokként rendelkezhettek a mi városunkról? Komolyan azt gondoljátok, hogy magánemberként magánszerződést köthettek a budapestiek életéről?”

A Fővárosi Választási Bizottság amennyiben helyt ad a panasznak, megtiltja a kormánynak a jelöltek melletti kampányolást, illetve eltilthatja a kormányt, hogy a jövőben az 1000 milliárdos fejlesztési büdzséről megosztón beszéljen.

atv.hu/168óra

Ajánlom

További belföldi híreink