Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 19:51:00

DK: Nincs kegyelem Orbánnak

A Demokratikus Koalíció úgy véli "a pávatáncnak vége, a kormánynak most felelnie kell a tetteiért".

A Demokratikus Koalíció szerint a mai napon az Európai Tanácsban is a szőnyeg szélére állították az Orbán-kormány képviselőit. (...)

Szerintük a Fidesz-kormány az utóbbi években szisztematikusan lebontotta az ország demokratikus intézményeit, lábbal tiporta a magyar polgárok jogait, és az uniós jogszabályokat is.

"Az Európai Tanács tagjai és az európai polgárok azt is pontosan tudják, hogy az Orbán-rendszer az EU legkorruptabb államát hozta létre Magyarországon, ahol a politikai vezetők a saját zsebükre dolgoznak, naponta lopva meg polgáraikat, hogy az Orbán-család és vazallusaik tovább gazdagodjanak" - áll a párt közleményében.

A DK szerint az Európai Parlament által indított eljárást Orbán minden reménye ellenére az Európai Tanács sem állította meg, az eljárás tovább folytatódik. A Demokratikus Koalíció úgy véli, hogy a pávatáncnak vége, a kormánynak most felelnie kell a tetteiért. "Bármit hazudik a kormánypropaganda, Varga Judit igazságügyminiszter nem Magyarországot, hanem a korrupt Orbán-rendszert jött védeni Brüsszelbe, Magyarország polgáraival szemben" - olvasható a közleményben.

A párt szerint képviselőik az Európai Parlamentben továbbra is azért dolgoznak, hogy az Orbán-rezsim aljas machinációi lelepleződjenek, hogy Magyarország újra szabad és demokratikus európai ország legyen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink