Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 10:58:00

Áder János gyulai főiskolásoknak tart a klímaváltozásról előadást

A gyulai Gál Ferenc Főiskolán tart előadást diákoknak a klímaváltozásról a köztársasági elnök holnap. Áder János előadása sajtónyilvános lesz.

Áder János holnap délelőtt a gyulai Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara hallgatóinak tart előadást a klímaváltozással kapcsolatban. Az esemény sajtónyilvános lesz.

Kellő felelősség, megfelelő tárgyi tudás

A múlt szerdán  - amikor a köztársasági elnök Szentendrén megtekintette a Solar Decathlon Europe 2019 elnevezésű nemzetközi egyetemi építőverseny mintaházait -, a sajtótájékoztatóján a hvg.hu megkérdezte: mi a véleménye azokról a nyilatkozatokról, hogy az Amazonas őserdeiben “csupán a bozótos ég” (ezt Kósa Lajos mondta nemrég), és hogy kellene a képviselőknek a klímakatasztrófáról beszélnie?  Áder János úgy válaszolt: “kellő felelőséggel” és “megfelelő tárgyi tudással”. Az államfő szerint nem ártana, hogy még mielőtt valaki nyilatkozik a témában, elolvasna néhány tanulmányt, néhány anyagot. A köztársasági elnök az újságírókat, a sajtó felelősségét is megemlítette. A klíma téma “sokkal nehezebb, komolyabb, súlyosabb annál, mintsem hogy ötletszerű információkkal terheljék a közönséget” - mondta az államfő.

A köztársasági elnök múlt pénteken pedig az Alteo Nyrt. új energiatárolójának az átadásán beszélt arról: Magyarországon 2030-ra az előállított áram több mint 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet. Mint mondta, a 2050-re kitűzött, klímasemlegességi cél eléréséhez az egyik legfontosabb az áramtermelés és az energiatermelés szén-dioxid-mentességének elérése. Ha a paksi erőmű megvalósul, és ha az elmúlt éveknek megfelelő ütemben épülnek naperőművek, akkor Magyarországon már 2030-ra az előállított áram több mint 90 százaléka szén-dioxid-mentes lehet - közölte Áder János.

Ajánlom

További belföldi híreink