Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-15 08:30:00

Videó: A Népligetben rendezték meg az Örökbefogadott Állatok Napját

Kutyaugatástól volt hangos a Népliget szombaton. Itt rendezték meg az Örökbefogadott Állatok Napját, ahova nem csak a gazdijelölteket várták, hanem azokat az ebeket is akik, már szerető otthonra találtak.

Most már boldogan csóválja a farkát Zsömi. Pedig fél évvel ezelőtt még annyira félt az emberektől, hogy támadott, így gondozói sem tudták kivenni a keneljéből. Ő az egyike annak a 6 kutyusnak, akik egy különleges rehabilitációs programban vettek részt az Illatos úti menhelyen.

"Heti egyszer kijártunk hozzájuk, körülbelül egy fél-fél órát foglalkoztunk mindig egy-egy kutyával és igyekeztünk ezen a viselkedésproblémán segíteni. Ez eléggé egyedülálló szerintem Magyarországon." - ezzel akarták elősegíteni a hosszú ideje gazdira váró négylábúak örökbefogadását, akiket a nagyközönségnek is bemutattak az Örökbefogadott Állatok Napján.

A kiváncsi természetű, a fotogén és a külcsínyre is odafigyelő kiskedvencek is békésen megfértek egymás mellett a Népligetben. A kutyabulira nem csak a leendő gazdikat várták, hanem azokat is, akik már megtapasztalták az örökbefogadás örömeit.

Jara májusban került a Bori családhoz, de hamar beilleszkedett.

"A szobatisztaság egy hét alatt megvolt, pontosan tudja, hogy hol kell aludni, hova kell menni, ha ő le akar menni, akkor teljesen egyenesen kommunikálva odadobja a hámot, hogy na akkor vigyetek." - mondta Jara gazdája.

Az is kiderült, mekkora az összhang az örökbefogadott négylábúak és gazdáik között. Míg Zsálya ügyet sem vetett az úton heverő virslikre és hallgatott a hívószóra, Panda könnyedén elcsábult a finomabbnál finomabb falatok láttán.

Inkább utóbb, mint előbb, de végül ő is célba ért. A versenyt ugyan nem nyerte meg, de ennél nagyobb jutalom, hogy szerető gazdira talált

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink