Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-15 07:40:00

Nem csitulnak a kedélyek a Tarlós-Tordai ütközet után

Vihart kavart Tarlós István pénteki vitája Tordai Bencével. A főpolgármester azon húzta fel magát, hogy a Párbeszéd politikusa megjelent egy kampányeseményén és arról érdeklődött, kiáll-e Karácsony Gergellyel vitázni. A szóváltásban elmebetegnek és szellemi fogyatékosnak is nevezte az ellenzéki politikust a főpolgármester. Ezt viszont nem hagyta szó nélkül az egyik érdekvédő szervezet, akik szerint egy vitában érvelni kell, nem fogyatékosozni.

Egy megafonnal a kezében vitázott Tarlós István Tordai Bencével tegnap a Margit-szigeten. A főpolgármester azt sérelmezte, hogy a Párbeszéd politikusa arról kérdezte, elmegy-e vitázni Karácsony Gergellyel.

A Párbeszéd politikusa azt mondja, bár sokan viccként fogták fel a történteket, a főpolgármester reakciója túlment egy határon.


„Ez részéről egy előre megtervezett akció volt, gondolom nincs nála mindig megafon, hát eléggé meglepődtem. Azt hittem, hogy mi vagyunk itt a vagányak, akik belekiabálnak a hatalom fülébe, és most fordult a kocka, de ilyet nem csinálnánk soha, ez egy halláskárosító dolog, rá van írva az ilyen megafonokra, hogy közvetlen közelről nem szabad használni.”

- fejtette ki Tordai.

Tarlós István szavait egyébként a képviselő nem vette zokon, pedig elmebetegnek és szellemi fogyatékosnak nevezte a főpolgármester. Később a főpolgármester a Népszavának azt írta, ha sértésnek vették kijelentését a fogyatékkal élők képviselői, akkor elnézést kér.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége viszont sértőnek és megalázónak tartja ezt a kijelentést. Szerintük egy vitában érvelni kell, nem fogyatékosozni.

„Az utóbbi időben kicsit úgy érezzük, hogy elharapózott az a magatartás, amely ilyen negatív kontextusban említi meg a fogyatékossággal élő embereket, ezt viszont mi úgy tapasztaljuk, hogy hosszú távú negatív hatással van az ő és családjaik életére” - nyilatkozta Kovács Melinda, az ÉFOÉSZ ügyvezetője.

Közben az aláírásgyűjtések körül sem csillapodnak a kedélyek, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság is bejelentette, hogy vizsgálatot indít, mert számos bejelentést kaptak, hogy visszaéltek a pártok a személyes adatokkal. Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott mai interjújában azt mondta: szerinte az ellenzék politikusai alig várják, hogy mártírt csináljanak magukból.


"Ha a NAIH egy szakmai vizsgálatot indít el, akkor azt javaslom, hogy elsőként például a főpolgármester-jelöltek aláírásait nézze meg, mert van olyan főpolgármester-jelölt, aki egészen biztosan nem az utcán gyűjtötte össze az aláírásokat."

- mondta Karácsony.

Van olyan jelölt, aki hiába próbálkozott, végül nem jött össze a szükséges mennyiségű aláírása. Thürmer Gyulát ugyanis nem vették nyilvántartásba, vagyis ő biztosan nem lesz ott a szavazólapon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink