Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-13 18:30:00

A tanulás egy alternatív megoldását választották a diákok

Országszerte sztrájkoltak ma a diákok - bár ez nem azt jelentette, hogy nem tanultak. Budapesten alternatív órákat szerveztek maguknak, ezzel is demonstrálva, hogy szabadságban szeretnének tanulni, nem az új köznevelési törvény útmutatásai szerint.

Országszerte sztrájkoltak ma a diákok

 

Iskolába ugyan nem mentek, tanulni viszont tanultak a budapesti diákok. A köznevelési törvény miatt sztrájkoltak péntek reggeltől – de nem akarták, hogy azt mondhassák róluk: azért lógnak, hogy ne kelljen tanulni.

A diákok ötlete volt az alternatív oktatás - mondván, hogy a tüntetésnek nincs értelme, mert a követeléseiket a kormány nem veszi figyelembe. A kivitelezésben segítségükre még a Szabad Egyetem, a Szabad Terek az aHang és a PDSZ.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta, kizárólag csak abban segítenek, amiben a diákok kérik őket, például jogszabályok értelmezésében – nem akarják leuralni a fiatalokat.

A nyolcadik kerületi alternatív tanítási napon érzékenyítő társasjátékot játszottak, amivel a hátrányos helyzetű diákok problémáit szemléltették. Illetve meghívott előadók tartottak többdimenziós matekórát és kortárs irodalomórát is. A törióra egy ’56-os séta volt a kerületben, de volt gyorsrandi jellegű angol korrepetálás és állampolgári és választási ismeretek óra is.

Csatlakozott a sztrájkhoz még Szombathely és Pécs is. A szervezők mindenképp folytatni szeretnék az akciót - szerintük ebben a kérdésben össztársasdalmi az elégedetlenség.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink