Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 19:30:00

Belázadtak egy szekszárdi iskola diákjai

Azonnal kiiratkozott a szekszárdi Garay János Gimnáziumból a diákönkormányzat elnöke, miután az iskolában számon kérték rajta, hogy miért lájkolta a helyi szocialisták egyik Facebook bejegyzését. A gimnáziumban egyébként tegnap azt is megtiltották, hogy a diákok a most divatos szakadt farmerben menjenek iskolába. Ma szinte minden tanuló ilyen ruhát húzott.

Belázadtak egy szekszárdi iskola diákjai

Nem a diákönkormányzat elnöke az első, aki elhagyta az iskolát az ott uralkodó rendszer miatt. Korábban egy fiú azért ment át a másik középiskolába, mert az iskoláról készített videó-paródiát komolyan vették.

A most távozó diák, aki a diákönkormányzat elnöke, nem kívánt kamera elé állni, ő egy posztban meséli el az interneten a történetet. Ebből kiderül, hogy azután kezdték az iskolában elővenni, miután lájkolta a helyi szocialisták egyik bejegyzését.

Számonkértek egy lájkot a tanulón, tiltakoznak a diákok egy szekszárdi iskolában

 

"Ezekszerint az igazgató figyelteti a gyerekeinket az iskolában, vagy az iskolán kívül, hogy mit tesznek, ami eléggé elfogadhatatlan és eléggé gyalázatos tett szerintem" - nyialtkozta az ATV Híradójának Kurtyán Ferenc, a városi MSZP elnöke.

Az iskola igazgatóját is kerestük, de a telefont a bemutatkozás után lecsapták. Személyesen is megpróbált stábunk információt kapni, de a kapun belülre sem sikerült jutni.

Közben a diákok szakadt nadrágos szolidaritási akciót hirdettek az iskolát elhagyó társuk mellett kiállva. Azért ezt választották, mert a tanárok a most divatos öltözködésüket is szóvá teszik.

"A házirendben valóban nincs benne, de ez mindennapos téma, hogy ilyen gatyában vagyunk. Ezért is találtuk ezt ki, hogy mindenki legyen abban, és meg is osztottuk ezt sok helyen, hogy mindenkihez eljusson. És elég sokan vagyunk, szóval ez elég jól esik nekünk"- mondta egy lány.

"Tegnap este az volt az esti programom, hogy kiszaggattam a nadrágom, mert nekem nem volt szakadt farmerem és mindenképpen részt akartam venni ebben. Egyébként írtak többen is, hogy mások is vettek elő régi nadrágokat és szétvágták" - nyilatkozta egy másik diák.

Az iskolát elhagyó diákönkormányzati elnök azt írta a posztjában, hogy az iskola igazgatója tőle azt kérte, hogy az önkormányzati választásokig jegeljék a témát, ő erre nem volt hajlandó. Sorait azzal zárta, hogy a legfontosabbat vették el azzal, hogy már nem garay-s diák.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink