Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 20:34:00

Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a választási bizottság

Nem kellett volna sok, mindössze 47 aláíráson múlt a dolog.

Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a választási bizottság

Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a választási bizottság, így a teljes megyében hiányzik majd a párt a szavazólapokról - írja az Index. Az NVI honlapján is csütörtökön jelent meg, hogy elutasították a párt nyilvántartásba vételét, bár a döntés még nem jogerős.

Ez azért meglepő, mert  tavaly a Jobbik pont Fejérben aratta egyik legnagyobb győzelmét. A dunaújvárosi választókerületben ugyanis a jobbikos Pintér Tamás 43%-t szerzett, míg a fideszes ellenfele 39%-ot kapott.

Ez volt a Jobbik egyetlen egyéni győzelme a parlamenti választásokon az egész országban, vagyis ekkor úgy tűnt, hogy az egyik legbiztosabb jobbikos terület lehet. Ezt követően azonban megtörtént a pártszakadás és a Jobbikból sok politikus átment a Mi Hazánkba, s ez úgy tűnik erősen meggyengítette a pártot.

A portál kérdést intézett a Jobbikhoz, hogy miért nem sikerült az aláírásokat összegyűjteni Fejér megyében, és fellebbeznek-e a döntés ellen.

A párt azt írta, hogy a Fejér megyei listára történő ajánlásgyűjtés során a megyei Jobbik sajnálatos logisztikai, szervezési hibát követett el, amikor az amúgy nagyon fontos dunaújvárosi és székesfehérvári kampányra koncentrálta az ereje jelentős részét és későn kezdték el a megyei listára az ajánlásokat gyűjteni a kistelepüléseken.

Így következett be az sajnos, hogy a listaállításhoz szükséges ajánlásszámhoz képest 47 darabbal kevesebb ajánlást hitelesített a választási bizottság.

Dunaújvárosban, mivel megyei jogú város, nem is lehetett ajánlást gyűjteni megyei listára, ezért nem pontos összekapcsolni a megyei listára való gyűjtést a megyei jogú városra vonatkozó gyűjtéssel.

Az országos és a Fejér megyei Jobbikban levonják a megfelelő konzekvenciákat ezért a komoly hibáért, de Fejér megyében is tovább küzdünk a szabad és élhető települések érdekében" - írta válaszában a párt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink