Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-13 06:20:00

Még mindig tagja az MSZP-nek a Pikóval szemben induló polgármesterjelölt

Még mindig az MSZP tagja Körmendi Gábor, aki a szocialisták által is támogatott Pikó Andrással szemben indult el az önkormányzati választáson Józsefvárosban. A polgármesterjelölt az ATV Start című műsorban azt is elmondta, hogy házon belülről többen támogatták és, hogy a mélyszegénység helyett a többségi társadalom érdekeivel kellene foglalkozni.

Önkormányzati választás: Körmendi Gábor is indul Józsefvárosban, az MSZP kizárta ezért a soraiból

 

Nem zárták ki, de még fegyelmi eljárás sem volt az MSZP-s Körmendi Gáborral szemben, aki független polgármesterjelöltként indul Józsefvárosban úgy, hogy közben az MSZP által is támogatott Pikó András ellenében indul el – erről maga az érintett számolt be az ATV Start című műsorban. Mint mondta, jelenleg az igazi baloldal jelöltjeként tevékenykedik ő és a 12 képviselőjelölt is.

Körmendi bejelentését követően egyébként Veres Gábor, az MSZP józsefvárosi elnöke a Mércének azt mondta, hogy elnökségi döntés született arról, hogy kizárják a pártból.

Veres akkor azt hangsúlyozta, hogy az MSZP továbbra is az ellenzéki együttműködés mögött áll. Az előbbi nyilatkozat július végén jelent meg Verestől, Körmendi szerint ugyanakkor még ma is tarja a kapcsolatot az elnökség tagjaival.

Körmendi azt is elmondta, hogy a Közös Értékek Pártjának jelöltjeként indulnak, a választási bizottság is ezt fogadta el. Pártjuk 2016-ban alakult, bejegyzési kérelmüket pedig 2018-ban fogadták el.

Megállapodást kötöttek velük, hogy az ő jelöltjeiként indulhassanak. A politikus szerint házon belülről – utalva a szocialista pártra – sokan támogatják az általuk képviselt irányt.

Körmendi szerint az a kérdés sem merülhet fel, hogy etikus-e tőle, ugyanis sokkal inkább az a kérdés szerinte, hogy a választóknak milyen alternatívát tudnak állítani.

Körmendi korábban a Fidelitas tagja volt, ahonnan értékkülönbséget miatt távozott - elmondása szerint.

Majd jött az MSZP, amely – mint mondta – a legutóbbi időszakig a baloldali értékeket képviselte, de mostanában a liberális irányba mentek el, amely szerinte nem a többségi – bérből és fizetésből élő – társadalmat képviseli.

Egy józsefvárosi példával élve elmondta, hogy „nagyon elmentek a hajléktalanok irányába”, és bár foglalkozni kell a mélyszegénységgel, de szerinte a szegénység centrumba helyezése a jelenlegi formában nem jó a pártnál. Helyette a többségi társadalom érdekeivel kellene foglalkozni- magyarázta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink