Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 09:19:00

PestiSrácok: teljes beismerés esetén 12 év fegyházat kérnének Gyárfás Tamásra

A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamásnak tizenkét év fegyház kiszabását és a közügyektől való tízéves eltiltását javasolja majd a Fenyő-gyilkosság perében – felbujtói szerepkörének teljes körű beismerése esetén – a per-előkészítő ülésen – értesült a pestisracok.hu

A lap úgy tudja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint az 1990-es évek alvilági leszámolásai miatt indult eljárásokat irányító belügyminiszteri megbízott, Horváth András továbbra is nyomozást folytat a Fenyő-ügy merénylőinek elfogása és bíróság elé állítása érdekében. Fenyő János meggyilkolása jól előkészített és végrehajtott kivégzés volt, amelyben legalább tucatnyian vettek részt Rohácon kívül.

Gyárfás Tamás az eljárás során végig tagadta a gyanúsítást, majd a vádat, így beismerése az előkészítő ülésen sem valószínű – emlékeztet a Magyar Nemzet. A sportvezető védekezésének alapja, hogy már korábban – számára kedvezően – lezárult a Fenyő Jánossal folytatott üzleti vitája, amiről hivatalos irat is született, így nem életszerű, hogy rá egy évvel bárkit megbízott volna Fenyő félreállításával.

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink