Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 20:13:00

Újabb részletek a budatétényi fűtermesztő ügyében

Laskagombával álcázta marihuána ültetvényét egy férfi Budapesten. A kiérkező rendőröknek azt mondta, a mérgező gomba spórák miatt vegyenek fel légzőkészüléket, pedig csak a fű jellegzetes szagát akarta így semlegesíteni. A rendőrök azonban rájöttek a csavarra, és megtalálták a barlangvájatban kialakított ültetvényt.

Újabb részletek a budatétényi fűtermesztő ügyében

Kedden reggel lepték el a 22. kerületi barlangot a helyszínelők és a nyomozók. Az előtérben néhány gombatelepet találtak, egy elválasztó fal mögött, azonban egy egész kannabisz ültetvény volt kialakítva.

A tulajdonos az utolsó pillanatig próbálta menteni a menthetőt: a rendőröknek légzőkészüléket javasolt a járatba való belépés előtt, abban bízott, hogy úgy talán nem érzik meg a marihuána szagát.

Légzőkészüléket javasolt a marihuána szag ellen a termesztő

 

„A gyanúsított laskagomba ültetvénynek álcázta a kábítószer ültetvényt és a helyszínre kiérkező rendőröknek is azt mondta, hogy a mérgező spórák miatt, vegyenek föl légzőkészüléket. Ez nem így történt és kollégáim a járatrendszerben egy 386 tőből álló marihuána ültetvényt találtak” - nyilatkozta az ATV Híradójának Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A növények éppen szüretelés előtti állapotban voltak. Az ültetvény profi kialakítása és a mellettük talált eszközök alapján a rendőrök azt mondják, régóta foglalkozhatott a férfi a termesztéssel.

A vizsgálatok azt is kiderítették, hogy az ültetvény szellőző és öntözőrendszerét és a világítását is lopott árammal üzemeltette a férfi. Valószínű, hogy a megpiszkált rendszer miatt voltak gyakoriak az áramkimaradások a környéken.

Budafoktétény alatt a mészkőbányászat során kivájt barlangrendszer húzódik. Ennek körülbelül 60-70 hasonló bejárata lehet. 

Ezek többségében pedig tényleg gombát termesztenek. Volt olyan vájat is, amiben autószerelő műhelyet alakítottak ki. A terület egy része magántulajdonban van, a többi az önkormányzaté. A férfi is onnan bérelte.

A rendőrök a keddi rajtaütés után azonnal kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink