Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 13:21:00

Gyerekek verték-rugdosták társaikat fényes nappal Budapesten

Békésen játszó fiatalokat támadott meg gyerekek egy másik csoportja fényes nappal a Boráros téren. A pszichológus szerint szükséges a következmény, de még annál is fontosabb a szülők edukációja.

Gyerekek raboltak ki gyerekeket a Boráros téren

 

Pár napja az egyik legnagyobb budapesti skate-parkban, a Boráros téren egy agresszív csapat rárontott néhány gyanútlan gyerekre. Ököllel verték, majd a földön meg is rugdosták az áldozatokat. Elvették a táskáikat és más holmikat tőlük, majd elmenekültek. Nem sokkal később a rendőrök elfogták őket. Mindez úgy derült ki, hogy a 24.hu egyik újságíróját kétségbeesetten hívta a 13 éves fia, hogy őt is bevitték tanúként a rendőrök, igaz, őt nem bántották.

A 24.hu érintett újságírója, Balavány György úgy emlékezett az eseményre az ATV Start című műsorban, hogy vasárnap délután kaptak egy telefont a fiától, hogy bent van a rendőrségen, mert kirabolták őket. Balavány egyébként maga is írt erről, cikkében a „támadókról” azt írta, hogy valószínűleg szeretethiányban szenvednek. Közben a pszichológus elmondta: a szülők egy része természetesnek veszi ma már azt is, hogy kisgyereket a nyilvánosság előtt megalázzanak, akár meg is üssenek. Mogyorósi Rebeka szerint szükség van arra, hogy következmények legyenek, de a prevenció lenne az elsődleges. Mint mondta, a szülőket a felelősségvállalásról és gyereknevelési kérdésekről kellene edukálni, mert munkája során is látja, hogy a szülők nem látják, hogy a gyereknevelési eszközök hiánya milyen hatással lehet a fiatalokra.

Balavány elmondta, fia és barátai is keveset kommunikálnak kifelé a történésekről, és az eset hevében lefagytak, nem értették, hogyan történhet ilyen durva bántalmazás. Fiának afelől is kétségei voltak, hogy túl fogják-e élni, merthogy ököllel ütötték a sértetteket, majd rúgták is őket, miközben túlerőben voltak. Mint mondta, először csak 4-5-en voltak jelen, ekkor valószínűleg felmérték a terepet, majd később sokkal többen jöttek vissza és azonnal támadtak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink