Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 09:26:00

Egy hétszáz kilós bika ölte meg a fejőnőt Tolnanémediben

Egy hétszáz kilós tenyészállat támadt váratlanul Icára, aki épp a fejősteheneket hajtotta ki a karámból – írja a Bors.

A tragédia egy tolnanémedi tehenészetben történt még. A cég természetes megtermékenyítéssel foglalkozik, vagyis a karámokban lévő tehenek közé beeresztenek egy bikát, amely így saját maga válogat a számára tetsző egyedek közül. Egy ilyen karámba ment be 2017 telén Ica, az 50 éves fejőnő is, akire rögtön felfigyelt egy dühös bika.

Az ügyet szerdán tárgyalták a Szekszárdi Törvényszéken, a vádlottak padján a tehenészet vezetője ült. K. Sándort halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Mint kiderült: az asszonynak az volt a feladata, hogy a pihenőtérben elhelyezett teheneket kiterelje szétválogatásra termelői csoportok szerint. Ica a fejőstehenek kihajtásához hátrament a pihenőtérbe, ahol egy megvadult bika rátámadt.

A hétszáz kilós tenyészbika dobálni kezdte az asszonyt, ötször nekivágta a betonfalnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak. Az asszony a helyszínen életét vesztette, a szakértői vélemény szerint a halál közvetlen oka mellűri elvérzésben jelölhető meg, amelynek hátterében a mellhártya- és tüdőroncsolás, a sorozat bordatörések és kulcscsont környéki érsérülések kö-vetkeztében kialakult vérzés állt.

Ica két nagykorú gyereket hagyott maga után, volt férje szerint előre számítani lehetett rá, hogy egyszer baleset lesz a tehenészetben, mert sok volt a szabálytalanság.

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink