Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 06:11:00

Sokan tartanak attól, hogy megint emelkedik a tűzifa ára

A kereskedők azt mondják, hogy most még van tűzifa, egyelőre nem emelkedett az ára a tavalyihoz képest, de számítanak drágulásra.

Sokan tartanak attól, hogy megint emelkedik a tűzifa ára

A Nógrád megyei Hugyagon már készülnek arra, hogy télen lesznek olyanok, akik csak segítséggel tudják beszerezni a fűtéshez tüzelőt. Ők is pályáztak szociális tűzifára.

Most érdemes tüzelőt vásárolni, később drágulás várható

 

"Nyertünk 227 köbmétert, aminek a kiosztása télig meg fog történni. Jelen pillanatban keressük a megfelelő beszállítót, aki ezt a mennyiséget le tudja nekünk szállítani, illetve felmérjük a rászorulóknak a nagyságrendiségét" - nyilatkozta az ATV Híradójának Borda Attila, Hugyag polgármestere.

A tüzelő vásárlásával sokan már végeztek, de talán még többen vannak, akik még várnak vele. Ők azt mondták, hogy mielőbb igyekeznek megvásárolni a szükséges mennyiséget, mert tartanak attól, hogy emelkedik a fa ára.

"Még nem vásároltam meg a fát, de hamarosan meg kell vennem a három köbmétert, mert lehet, hogy drágább lesz. Venni pedig muszáj lesz, mert lehet, hogy nem lesz elég" 

- mondta Dobos Sándor.

Egy szécsényi fakereskedésben azt mondták, hogy egyelőre nem emeltek árat, mert tavaly olyan mértékű volt a drágulás, hogy már így is nehézséget okoz sokaknak a vásárlás. A tapasztalat szerint sokan vannak, akik már nyáron beszerezték a téli tüzelőt.

"Az egész nyár úgy telt el, hogy nekünk állandóan volt munkánk. Az emberek nagyon sokan megvették a téli tüzelőt előre. 8-10 köbmétereket konyhakészen megvettek, de általában ezek az idősebb emberek. A fiatalok majd akkor fogják megvenni, amikor az idő hidegebbre fordul" - nyilatkozta Kovács Antal.

A kereskedő azt mondta, hogy jelenleg bőven van fa a telepen, egyelőre mindenkit ki tudnak szolgálni, de azt is fontosnak tartotta, hogy szerinte az erdőkben bőven van tartalék.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink