Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 16:57:00

„Azonnal távoznia kellene”: Karácsony visszaszólt Tarlósnak és Gulyásnak

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint Tarlós kifogásokat keres csak a vitával kapcsolatosan. Gulyás Gergelynek pedig azonnal távoznia kellene a közhatalomból mai mondata után – véli a zuglói polgármester.

„Azonnal távoznia kellene”: Karácsony visszaszólt Tarlósnak és Gulyásnak

„Tarlós István az elmúlt 9 évben a kifogások embere volt. Mindig elmondta, hogy Budapesten mit nem lehet megcsinálni. Ugyanezt csinálja a vitával is: kifogásokat keres azért, hogy ne kelljen vitatkozni, hiszen pontosan tudja, hogy egy vitában az érvei megsemmisülnének.

Én a megoldások embere vagyok, nekem semmilyen feltételem nincs, úgyhogy nem adok semmilyen esélyt arra Tarlós Istvánnak, hogy kifogást keressen. Nekem tulajdonképpen minden feltétel elfogadható”- mondta a főpolgármester-jelölti vitával és Tarlós István nyílt levelével kapcsolatban az ATV Híradójának Karácsony Gergely.


A zuglói polgármester kijelentette: olyan vita lesz, amilyet Tarlós István szeretne és csak akkor nem lesz vita, ha a főpolgármester nem akar vitatkozni.

Hozzátette: „akkor viszont ezt mondja ki nyíltan”. Karácsony elmondta, neki mindegy a helyszín, az időpont is és akár az ő általa korábban javasolt témák helyett is választhatna mást Tarlós.


Az ellenzéki politikus szerint ebben a helyzetben a főpolgármester eldöntheti, hogy „úgy viselkedik, mint minden fideszes és nyilvánvalóvá teszi, hogy az ő főnöke Orbán Viktor”, aki „bábuként mozgatja” őket, vagy bebizonyítja, hogy nem olyan.

Arra a kérdésre, hogy mit szól Gulyás Gergely ma délelőtti kijelentéséhez (a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére, ami úgy szólt, hogy ha a Tarlós-Orbán vitában nem nyilvánít véleményt, akkor miért nyilvánított véleményt abban, mint miniszter, hogy ha Karácsony Gergely győzne, akkor nem lenne érvényes a 15 pontos Orbán-Tarlós megállapodás, ami 1000 milliárdos fejlesztésről szól összesen, úgy válaszolt: "a fővárosi főpolgármester-jelöltek vitája nem az én ügyem".

 

 

Gulyás Gergely szerint Tarlós István dolga eldönteni, ki az esélyes jelölt és le akar-e velük állni egyáltalán vitázni. A miniszter úgy vélte, ha a kormány véleményt mondana, azt sem kellene feltétlen a főpolgármesternek figyelembe vennie.

Hozzátette: az, hogy Karácsony Gergely előre láthatóan nem lenne képes együttműködni a kormánnyal, jelzi szerinte, hogy alkalmatlan lenne főpolgármesternek), Karácsony úgy válaszolt: egy normális demokráciában, főleg, ha egy kormány második emberéről van szó, „azonnal távoznia kellene a közhatalomból”.

A főpolgármester-jelölt szerint Gulyás mondata azt feltételezi, hogy „Orbán Viktor és Tarlós István magánszemély, hogy Budapest és Magyarország az ő hűbéruralmuk és azt csinálnak velük, amit akarnak”.

Hozzátette: „hogy ki az alkalmas Budapest vezetésére, ezt hála Istennek nem Gulyás Gergelynek kell eldöntenie, hanem a budapestieknek.

Ha én leszek Budapest főpolgármestere, én fogom képviselni a budapestiek érdekeit akár a kormánnyal szemben, akár együttműködésben a kormánnyal”.

Karácsony úgy vélte: itt az ideje, hogy a budapestiek a sarkukra álljanak „és az ilyen típusú megfélemlítést, zsarolást kifejező mondatok után vegyék vissza városukat a Fidesztől és válasszanak olyan főpolgármestert, aki nem némán nézi, ahogy kifosztják a városukat”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink