Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 16:10:00

A bíróság befolyásolására tett kísérletet? - megszólalt Gyárfás ügyvédje is

Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás ügyvédje nem kívánta bővebben kommentálni Ibolya Tibor állításait, annyit azonban elmondott, hogy egy ilyen mondatot nem lehet másként értékelni, mint a bíróság befolyásolására tett kísérletet.

A bíróság befolyásolására tett kísérletet? - megszólalt Gyárfás ügyvédje is

Előre menekül az ügyészség, amikor ilyen abszurd ajánlatokat tesz, nyilatkozta a Hírklikknek az ügyvéd arra a hírre reagálva, hogy Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt az ajánlatot tette Gyárfás Tamásnak, hogy ismerje el bűnösségét, és akkor tizenkét év fegyházzal maga mögött hagyhatja, hogy felbujtóként szerepe volt Fenyő János meggyilkolásában.

Az előremenekülés ebben az esetben azt jelenti a szakértő szerint, hogy a vádhatóság pontosan tudja: nincs elegendő bizonyíték a médiavállalkozó ellen, vagyis a bíróság nyilván felmentő ítéletet fog hozni, ami az ügyészség presztízsét alaposan rombolni fogja.

Meglehetősen váratlan volt a fővárosi főügyész nyilatkozata a Pesti Srácoknak, hiszen megtörtént a vádemelés, már nem az ügyészségen volt a sor hogy reagáljon. Ha az újság nem azért közölt cikket a témáról, hogy napirenden tartsa az ügyet, hanem mert ilyen irányú kérés érkezett, akkor még világosabbá válik a cél- vélekedett Zamecsnik Péter.

Gyárfás Tamás ügyvédje nem kívánta bővebben kommentálni Ibolya Tibor állításait, annyit azonban elmondott, hogy egy ilyen mondatot nem lehet másként értékelni, mint a bíróság befolyásolására tett kísérletet.

„Ez egyébként nem más, mint egy egyezségi ajánlat, de miután semmilyen bűncselekményt nem követett el ügyfelem, így az ilyen javaslat is elfogadhatatlan” – fogalmazott Zamecsnik.

Maga az érintett, Gyárfás Tamás a 24.hu-nak elmondta, hogy ő nem kívánja sem hírportálokon, sem újságokon keresztül megvívni a csatáját és bizonyítani az igazát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink