Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 05:10:00

Úgy tanulnak a pécsi iskolában, hogy még zajlik a felújítás

Egy héttel később kezdték meg a tanítást abban a pécsi iskolában, ahol most a gyerekek úgy tanulnak, hogy közben még javában zajlik a felújítás. Egy szülő azt mondta, hogy most olyan házirend van érvényben, amely megtiltja a gyerekeknek, hogy az állványzatra másszanak, vagy az elől felejtett fúróval játsszanak. Az iskola továbbra sem nyilatkozik.

Nem kell építész szakértőnek lenni ahhoz, hogy a pécsi Jókai iskolát körülvevő állványokból kitalálja valaki, hogy még javában tartanak a felújítási munkálatok. Az egyik szülő azt mondta, hogy egy hét késéssel, de megkezdődött a tanítás. „Ugyanúgy folyik a tanítás, csak a gyerekek elmondták, hogy ez a kopácsolás zavarja őket, a fúrás, ami folyik. Zavarja az órát” – mondta Híradónknak az egyik szülő.

Iskolai felújítás közben tanulnak a gyerekek

 

Az iskola vezetőjét hiába kereste Híradónk, nem tudtuk meg, hogy mikorra várható a felújítás befejezése. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének megyei ügyvivője szerint így nem könnyű dolgozni. „Igazából a tanítás szempontjából ezek messze nem optimális körülmények. Optimális körülményeket úgy kell teremteni, hogy a tanítás kezdetére legyen vége a munkának. A tanítás kezdetére kellene elkészülni és én azt hiszem, hogy erre minden lehetőség adott volt” – fogalmazott Nagy Erzsébet.

A szülők azért is aggódnak, mert a gyerekek az udvarra csak úgy jutnak ki, hogy közben az állványokon folyik a munka.

Az iskolában felvételeket nem készíthetett Híradónk, így nem derült ki, hogy mennyire van elkerítve az építkezés területe a gyerekektől. Az mindenesetre sokat elárul, hogy a szülők szerint a gyerekeket külön figyelmeztették, hogy az állványra felmászni, vagy éppen a kint felejtett fúrógéppel játszani tilos.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink