Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 17:13:00

Trócsányi László lemaradt a néppárti csoportképről

A magyar biztosjelöltet nem fogadta Joseph Daul és Manfred Weber.

Trócsányi László lemaradt a néppárti csoportképről

A hvg.hu szerint saját bőrén érezheti a néppárti felfüggesztés következményeit Trócsányi László. A magyar biztosjelöltet hiába ünnepelte itthon a kormánypárt, Brüsszelben lemaradt az EPP-s biztosokat ünneplő csoportképéről.

Ursula von der Leyen kedden jelentette be, milyen portfóliókat szán az országok által delegált biztosjelölteknek. Itt vált világossá, hogy a volt magyar igazságügyi miniszternek a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős területet szánja, ami Orbán Viktor számára mindenképpen sikernek számít, hiszen régóta ezért lobbizott Brüsszelben.

Azonban a kormánypárt öröme nem lehet teljes, hiszen a Fidesz felfüggesztése miatt Trócsányi nem ünnepelhetett együtt Joseph Daul pártelnökkel és Manfred Weber frakcióvezetővel, akik az EPP-hez tartozó új biztosjelöltekkel együtt fotózkodtak Brüsszelben.

Trócsányi nem a Fidesz tagja, viszont az ő listájuk első helyéről jutott ki az Európai Parlamentbe.
Egyelőre arról nincs döntés, hogy a Néppárt mikor fog dönteni a Fidesz tagságáról, az utolsó információk szerint a jelentésért felelős három „bölcs” munkatársai még csak a bduapesti útjukat szervezik.

av.hu

Ajánlom

További belföldi híreink