Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 17:49:00

Régi motorosok és nagy visszatérők is indulnak az önkormányzati választáson

Képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon a vak komondoros Balogh József. Fülöpháza korábbi fideszes polgármestere azért kényszerült lemondani, mert súlyosan bántalmazta feleségét. Indul a választáson Herceghalom fideszes polgármestere is. Az ő felesége volt az, aki kopaszok társaságában megakadályozta 2016-ban az MSZP - a vasárnapi boltzárról szóló - népszavazási kezdeményezését. Veresegyházon viszont egy régi motoros indul. Pásztor Béla 54 éve vezeti a települést.

 

 

Pásztor Béla 1965 óta vezeti Veresegyházát. A 82. éves városvezető több mint 54 éve a település első embere. Pásztor Bélától sokan megkérdezték már: meddig akar polgármester maradni, ami számára 10-12 órás munkanapokat jelent. „Nem lehet ezt végtelenségig csinálni, mert az emberi élet is véges. Tehát ma teljesen egészséges vagyok, az eszem is még valamennyire a helyén van” – mondta Híradónknak a polgármester.

Erdősi is indul

Míg a veresegyháziakat aligha lepte meg Pásztor Béla indulása, annál érdekesebb, hogy Herceghalmon ismét fideszes színekben indul a polgármesterségért Erdősi László.

Erdősi nevét 2016-ban ismerte meg az ország, amikor is felesége, Erdősi Lászlóné kigyúrt kopaszok társaságában megakadályozta, hogy Nyakó István MSZP-s képviselő népszavazási kezdeményezést adjon le a vasárnapi boltzárról.

A férj korábban összeveszett a Fidesszel, így a 2014-es választást függetlenként nyerte meg, úgy tűnik, azóta szent a béke a kormánypárt és az Erdősi házaspár között.

Felfüggesztettet kapott, most képviselő lenne

A vak komondoros Balogh József is a nagy visszatérők között van: Fülöpháza korábbi fideszes polgármesterét akkor ismerhette meg az ország, amikor kiderült: 2013-ban feleségét úgy megverte, hogy súlyos arccsontsérülést szenvedett. Baloghot a bíróság 10 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, most képviselő lenne Fülöpházán.

Különös helyzet alakult ki Felcsúton, Orbán Viktor szülőfalujában is. A korábbi polgármester, Mészáros Lőrincz 2018-ben mondott le posztjáról, őt pedig Mészáros László követte, aki idén is a Fidesz színeiben indul. A névrokonságon kívül azonban más kapcsolat nincs a két család között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink