Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 20:27:00

Karácsony: nekem minden jó, csak legyen vita

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje Budapest valódi témáiról vitázna Tarlós Istvánnal. Karácsony Gergely szerint egy jó kampánnyal akár 60 százalékos részvételt is el tudnak érni.

Karácsony: nekem minden jó, csak legyen vita

Jelenleg hivatalosan csak Tarlós István és Karácsony Gergely tekinthető főpolgármester-jelöltnek. Puzsér Róbert és Berki Krisztián nyilvántartásba vétele még nem jogerős, Thürmer Gyula ajánlásait pedig még mindig ellenőrzik. Emiatt még nem tudni, hogy ha egyáltalán lesz, akkor hány szereplője lehet egy főpolgármester-jelölti vitának.

Karácsony Gergely (közben Pikó András telefonon)

 

Miután Karácsony Gergely vitára hívta Tarlós Istvánt, a főpolgármester azt nyilatkozta az ATV Híradójának, hogy elvileg lehet mérlegelni egy vitát, de „a feltételekről való elképzelés a másik térfélen pattog”. Karácsony erre egy Facebook-posztban arról írt: legyen kettejük között a vita október 5. és 9. között, a pontos napot Tarlós válassza ki, helyszínnek pedig az Átriumot javasolta. 

Karácsony az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, erre a felvétésére még nem kapott választ a főpolgármestertől.

„Tarlós az elmúlt 9 évben mindig elmondta, hogy mit, miért nem lehet megcsinálni” – mondta az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. Hozzátette, hogy nem szeretne lehetőséget adni Tarlósnak arra, hogy különböző feltételek nem teljesülése miatt ne jöjjön létre a vita. Szerinte a legjobb vita az, ami Budapest valódi problémáiról szól, világosan körvonalazott témák szerint: egészségügy, levegő minősége, a lakhatás érdekli a legjobban a fővárosiakat.

Karácsonynak minden jó, csak legyen vita. „Tarlós István eddig ragaszkodott ahhoz, hogy úgy vitatkozzunk, hogy ott vannak a Fidesz jelöltjei. Boldog vagyok, ha Tarlós István kiállítja magáról azt a bizonyítványt, hogy a segédei nélkül nem mer eljönni egy szópárbajra” – fogalmazott. 

60 százalékos részvétel

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjének kampánycsapatában egy bűvös szám, a 400 ezer körül forog minden: úgy gondolják, ennyi szavazattal biztos az ellenzéki főpolgármester-jelölt győzelme – erről a 24.hu írt. 

„Ne felejtsük el, hogy Tarlós István akkor kapta a legtöbb szavazatot, amikor kikapott. 2010-ben és 2014-ben gyakorlatilag kampány nélkül az ölébe hullott a győzelem” – mondta.

Nem gondolja, hogy egy 60 százalékos részvételt ne lehetne elérni egy jó kampánnyal.

„Kérje ki magának Tarlós”

Kifejezetten Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester között jött létre a tavaly novemberi, 15 pontos megállapodás - mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha Karácsony Gergely lenne a főpolgármester a megállapodás hatályát vesztené.

„Amennyiben Orbán Viktor egy magánemberként írta alá a megállapodást, Tarlós István magánemberrel, vagy az ország az ő hűbérgyarmatuk, vagy a város Tarlós Istváné, akkor el lehet fogadni ezt a hozzáállást. Én ezt végtelenül visszataszítónak tartom” – reagált a hírre Karácsony.

Majd úgy fogalmazott: „egy olyan ember nem lehet Magyarországon közszereplő, aki nem fogja fel, hogy amit mond, mit jelent”. Karácsony azt kéri, ha Tarlósnak fontos Budapest, akkor kérje ki magának ezt a mondatot.

Szeretnének kiállni minden szövetségesük mellett, ezért arra kér mindenkit, aki egyetért velük, hogy péntek este 18:00-kor menjenek a Práter utca 11. szám elé, a Pál utcai fiúk című regénynek az „einstand” jelenetét ábrázoló szoborhoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink