Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 18:34:00

Házkutatást tartanak Pikó András kampánystábjánál

Pikó András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is megerősítette, hogy a Baross utcai kampányközpontjukban házkutatást tartanak.

Házkutatást tartanak Pikó András kampánystábjánál

A 24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség házkutatást tartott Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál. A portál azt írja: négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítanak vagy lefoglalnak-e bármit. Pikó Andrást nem érték el, de arról írnak, mások megerősítették a házkutatás tényét. 

Pikó András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is megerősítette, hogy a Baross utcai kampányközpontjukban házkutatást tartanak. Mint mondta, a rendőrök bent vannak az épületben. Információi szerint laptopokat keresnek, de azt is megemlítette, hogy a rendőrség sem tudja pontosan, mi az, amit keresnek. Rettenetesen szomorúnak tartja azt, hogy egy „nyilvánvaló rágalom miatt politikai célokra használják a rendőrséget”.

Pikó és Karácsony Gergely az épület elől élőben jelentkezett. A videóban Pikó arról beszélt, hogy nem tudnak bemenni az épületbe, de nyugodtak, mert erősek:

A hvg.hu arról ír: Pikó András úgy tudja, a Választási Iroda kért vizsgálatot ismeretlen tettes ellen a NAIH-tól és a rendőrségtől is.

A Magyar Nemzet arról írt hétfőn: feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék; a józsefvárosi kampánycsapat az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig tilos; az állítás alátámasztására Udvarhelyi Tessza kampányfőnök közösségi médiában posztolt képét és szövegét használták.

Nem történt törvénysértés az ajánlóívek adatainak rögzítése során - ezt mondta az ATV Start című műsorában Pikó András. Az ellenzék józsefvárosi polgármesterjelöltje szerint egyértelműen lejárató kampány indult ellene, hogy indulását ellehetetlenítsék.

Udvarhelyi Tessza korábban arról beszélt: tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feletek. 

Éppen e kötelezettségük teljesítését örökítette meg a Magyar Nemzet által közölt fotó: "az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, vissza hozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat" – magyarázta Udvarhelyi Tessza a történteket.

A hvg.hu információi szerint a rendőrség nyomozói ugyan hosszan beszéltek Udvarhelyi Tesszával, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A portál helyszíni munkatársai szerint a rendőrség negyed 10 körül elhagyta a helyszínt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink