Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 12:07:00

Erre használhatja Orbán a Trócsányi-féle portfóliót

Nem írná le a bővítésért felelős terület jelentőségét Mesterházy Attila, Trócsányi László jelölését azonban így is „inzultusnak” tartja. A szocialista politikus azt is hozzátette az ATV Start című műsorban, hogy a portfólió – ha Trócsányi átmegy a rostán – akár szövetségépítésre is alkalmas lehet az Orbán-kormánynak.

Erre használhatja Orbán a Trócsányi-féle portfóliót
Mesterházy Attila országgyűlési képviselő

Trócsányi László jelölése „inzultus” az európai értékekkel szemben, hiszen része volt a magyar jogállamiság lebontásának is – ezt mondta Mesterházy Attila az ATV Start című műsorban. Az viszont érdekes, hogy egyik olyan posztot sem kapta meg, amely korábban felmerült a sajtóban, helyette azt, amit egyébként a Fidesz kért. Mint mondta, majd kiderül, hogy milyen mögöttes dolgok vannak az ügyben, ha egyáltalán Trócsányi személye átmegy a további rostákon.

„Ezt a bizottságot nem lehet ebben a formában támogatni” – folytatta, és elmondta, hogy egyetértett Ujhelyi Istvánnal abban, hogy Ursula von der Leyent sem szavazta meg, mint ahogyan ezt a bizottságot sem tervezi a szocialista EP-képviselő. 

A politikus nem írná le a bővítéspolitikáért felelős biztosi portfóliót, hiszen sokan szeretnének csatlakozni az Unióhoz és Trócsányi adott esetben ezeknek az országoknak a lobbistája is lehet. És ha nem lesz bővítés, akkor a csalódott országok még szövetségesei is lehetnek Magyarországnak a Brüsszel-ellenes „harcban”.

Mesterházy szerint az ellenzéknek nem szabad azt a hibát elkövetnie, hogy azt mondja: értéktelen a portfólió.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink