Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 16:25:00

Egy ország sem akarja átvenni Ahmed H-t

A Nyírbátori Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét.

Egy ország sem akarja átvenni Ahmed H-t

Ahogy a 24.hu írja, Ahmed H. január végén letöltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetésének kétharmadát. Ténylegesen azonban azért nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét.

Ezt a bíróság azóta hosszabbítja meg folyamatosan, mert “azóta sem találtak olyan államot, amely befogadná a férfit. A törvényszék információja szerint az utóbbi hónapokban a magyar hatóságok megkerestek minden olyan államot, amelyekhez az elítéltnek bármilyen kötődése van.

Ilyen ország Ciprus, Németország, Szíria, Szerbia, Anglia és Horvátország. Eddig viszont, a felsorolt országok közül egyik sem jelezte, hoyg átvenné az elítéltet, ő maga pedig megtagadta annak az okmányigénylő adatlapnak a kitöltését, ami úti okmánnyal történő ellátásához szükséges lenne.

Augusztus végén a magyar hatóságok újra felkeresték a ciprusi hatóságokat a külföldi állampolgár visszavétele érdekében, de válasz egyelőre nem érkezett a megkeresésre. A bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a külföldi hatóságok eljárása miatt húzódik el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink