Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 18:22:00

Az LMP egyetlen megyében sem tudott listát állítani

A párt sajtóosztálya szerint nem arra koncentrálják az erőforrásaikat, hogy a többi ellenzéki párttal versenyezzenek. A Munkáspártnak két megyei listája van.

Az LMP egyetlen megyében sem tudott listát állítani

A Lehet Más a Politika (LMP) egyetlen megyei listát sem tudott felállítani, írja a 24.hu.

A portál végleges összesítése szerint a kormánypártok az összes megyében állítottak listát, ugyanúgy az MSZP, a DK, és a Momentum is, ám meg kell jegyezni, hogy utóbbi három több helyen csak pártszövetség részeként indul.

A DK Hevesben és Komárom-Esztergomban, az MSZP Borsodban, a Momentum pedig Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom-Esztergom megyékben indul együtt más pártokkal.

A Jobbik Baranya, Fejér, Pest és Veszprém megyében nem tudott listát állítani, míg a Mi Hazánk Mozgalomnak  nyolc megyében nem sikerült.

Legrosszabbul az LMP szénája áll, aminek egyetlen megyei listája sincs. A portál ezzel kapcsolatos kérdésére a párt sajtóosztálya azt a választ adta, hogy szerintük a Fidesz teljesen kiürítette a megyei önkormányzatokat, így fájó ütést ott nem lehet bevinni a NER-nek, ennek csupán az ellenzéken belüli politikai verseny szempontjából van jelentősége.

Ezért a párt úgy döntött, hogy ezen a választáson nem arra koncentrálja az erőforrásait, hogy a többi ellenzéki párttal versenyezzen, hanem hogy minél több várost foglaljon vissza.

Érdekesség, hogy még a Munkáspárt is össze tudott hozni két megyei listát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink