Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 07:11:00

Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán

Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán, hogy elkerüljék a szelektív szemétgyűjtő szigetek körüli káoszt. A városban abban bíznak, hogy az üveget, műanyagot és papírt gyűjtő edények mellé helyezett általános kuka megelőzi, hogy egyesek a szelektív gyűjtőket használják lomtalanítónak.

Nyitott konténereket helyeztek el a nagykanizsai szelektív hulladékgyűjtő szigeteken annak érdekében, hogy az edények köré szórt szemetet ezekbe szórják, ne pedig a földön szórják szét a notórius szemetelők. Ahol már kint vannak a konténerek, ott már rend van, a többi szigeten viszont még bőven van szétszórt hulladék.

„Itt a mosógéptől a centrifugáig, a gyerek fürdőkádtól, a konténerekben el nem helyezhető anyagokat. Ezek rontják a városképet, viszi a szél, szennyező, egészségtelen” – fogalmazott Híradónknak Kovács Viktor, társasházkezelő.

A városban lakók is azt mondják, hogy jó megoldást talált a hulladékkezelő cég: „nagyon jó ötletnek tartom épp azért, mert a szelektív hulladékgyűjtő edények mellett folyamatosan szeméthalmazok vannak, mert az emberek a felesleges dolgaikat nem tudják hova tenni, mert a szelektív hulladékgyűjtőbe nem fér bele”. Ahol még nincsenek konténerek, ott még hatalmas kupacokban áll a szemét.

Nagykanizsán is próbálták a szemetelőket elkapni, de a lebukással járó büntetésnek nem volt visszatartó ereje. Még úgy sem, hogy a hulladékgyűjtő cég telepén mindenféle hulladékot le lehet adni, ráadásul egy bizonyos mennyiség alatt fizetni sem kell ezekért.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink