Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 13:59:00

"Új korszak": itt a kormány reagálása Trócsányi megválasztására

A magyar kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában - gy reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ursula Von der Leyen bejelentésére a biztosokkal kapcsolatosan.

"Új korszak": itt a kormány reagálása Trócsányi megválasztására
Trócsányi László

A magyar kormány megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokat támaszt a hamarosan megalakuló új Európai Bizottság iránt. Bíznak benne, hogy olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is.

A magyar emberek egyértelművé tették, azt várják az új brüsszeli vezetéstől, hogy állítsa meg bevándorlást, védje meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát - olvasható a közleményben.

A kormány tájékoztatása szerint Trócsányi László a magyar kormány biztosjelöltjeként, az új Európai Bizottság leendő biztosaként is ezeket az értékeket vallja. Ezért számítanak rá, hogy megválasztását az Európai Parlament bevándorláspárti erői minden erejükkel megpróbálják majd megakadályozni. A magyar biztosjelöltnek szánt szomszédságpolitika és EU bővítése terület az egyik legfontosabb portfólió és lehetőség arra, hogy az Európa Unió újabb tagállamokkal erősödjön.

Fontos cél a balkáni országok stabilizálása, a migráció megállítása érdekében is - áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink