Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 15:21:00

800 dolgozót küldenek el az Electrolux jászberényi gyárából

Nőttek a költségek, ez indokolja az észszerűsítést. Nyíregyházán viszont 100 millió eurót költenek automatizálásra.

800 dolgozót küldenek el az Electrolux jászberényi gyárából
Fotó: MTI

Leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártásának nagy részét az Electrolux – írja a hvg.hu a cég közleménye alapján. A portál szerint a döntés mintegy 800 dolgozót érint. A svéd vállalat közleményben jelentette be, hogy stratégiai vizsgálat után úgy döntött, hogy a hatékonyság növelése érdekében átszervezi magyarországi termelését.

A cég oldalán az olvasható, hogy nőttek a költségek, ez indokolja az észszerűsítést. Arról is írnak, hogy Nyíregyházán, ahol csúcskategóriás hűtők készülnek, 100 millió eurót költ a társaság automatizálásra.

Nem csak a jászberényi üzemben lesznek elbocsátások, a leépítésekkel kapcsolatban megkezdik a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. 

Az átszervezés és a termelés-átirányítás 2020-tól kezdődik.

Reagált a Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátással érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését. A cég dolgozóinak újbóli munkába állását segítheti, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 5 ezer betöltetlen versenypiaci álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus végi adatai szerint – írják közleményükben.

atv.hu

További belföldi híreink