Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-09 09:35:00

Nem fog örülni: Áremeléssel indul a fűtési szezon

Hamarosan kezdetét veszi a fűtési szezon, így a szemfülesek már azt keresik, merre kapható a legolcsóbban tűzifa. Mivel idén is folytatódik a szociális célú tüzelőanyag-program, így azoknak is jut majd némi tűzrevaló, akik kis összegből gazdálkodnak, hónapról-hónapra élnek. Mit tehetnek azok, akik nem részesülnek támogatásban? Azok már szeptemberben elkezdik figyelni az árakat és igyekeznek lecsapni a legjobb üzletre.

Nem fog örülni: Áremeléssel indul a fűtési szezon

Szeptemberben már javában keresgélnek azok, akik fával fűtenek, sőt azok is, akik csak rásegítés céljából vásárolnak tűzifát a gáz fűtés mellé. A KSH adataiból jól látszik, hogy folyamatos a tűzifa árának emelkedése. Míg 2018 januárjában 3600 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát, addig az év végére már 3890 Ft/100kg áron lehetett hozzájutni. Sajnos ebben az évben is emelkedtek az árak: míg januárban 3900 Ft/100kg- ért vásárolhattunk tüzelőt, addig júliusban ez az összeg 60 forinttal emelkedett. Ekkor már 3960 Ft/100kg áron kínálták a tűzifát.

Jó hír voszont, hogy idén is folytatódik a szociális célú tüzelőanyag-program, így azoknak is jut majd némi tűzrevaló, akik kis összegből gazdálkodnak hónapról-hónapra.

atv.hu/hellovidek.hu

Ajánlom

További belföldi híreink