Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-09 10:49:00

Momentum: Mi leszünk az elsők az ellenzéki pártok közül

A mai napon leadják Fekete-Győr Andrásék az úgynevezett megyei listák állításához szükséges ajánlóíveket.

Momentum: Mi leszünk az elsők az ellenzéki pártok közül

„A mai nap folyamán az ország összes megyéjében leadja a Momentum az úgynevezett megyei listák állításához szükséges ajánlóíveket. A listaállítás érvényessége érdekében több ezer ajánlással többet adunk le a szükségesnél, mindenhol legalább a jogilag elvárt mennyiség 120%-át. Ezeket az ajánlásokat eddig egyedül a Fidesz adta le az összes megyében - az ellenzéki pártok közül a Momentum lehet az első”- közölte Németh Gyöngyvér, a Momentum sajtóreferense.


Mint írja, a megyei listás ajánlásokat országszerte keddig lehet gyűjteni, azonban kizárólag a megyei jogú városokon kívüli szignók érvényesek. „Ugyanis ezeken a településeken választhatják meg a Megyei Közgyűlések tagjait, akik többek között az útfelújításokra szánt EU-s pénzek sorsáról is döntenek. A választási rendszer arányos, ezért négy megyét (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg) leszámítva, az ország nagy részén minden párt külön méretteti meg magát. A négy megyében a Momentum is az ellenzéki együttműködés részeként indul”- derül ki a közleményből.

A sajtóreferens hozzáteszi: a Momentum ajánlásgyűjtése megközelítőleg 100 településen zajlott. A megyei listák mellett a Momentum több mint 200 képviselőjelölttel és közel 20 polgármesterjelölttel készül az önkormányzati választásokra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink