Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-09 21:37:00

Lejárt a jelöltállítási határidő az önkormányzati választásra: Tarlós, Karácsony, Puzsér és Berki már biztos elég ívet adott le

Délután 4 órakor lejárt a jelöltállítási határidő az önkormányzati választásra. Sokan az utolsó órákig gyűjtötték az ajánlásokat. A választási bizottságoknak négy napjuk van a jelöltek nyilvántartásba vételére. Így lehet, hogy azokról, akik az utolsó pillanatra hagyták az ívek leadását, csak pénteken derül ki, hogy valóban indulhatnak-e az októberi önkormányzati választáson.

A DK budapesti polgármester-jelöltjeinek jelenlétében jelentette ki Dobrev Klára: a Fidesz ijesztget, amikor azt állítja, hogy nem lesz pénz ott, ahol ellenzéki vezeti majd a települést.

Hát, ez a fenyegetés ma már nagyon üresen cseng, mondhatni nagyon hazug – mondta Dobrev Klára EP-képviselő.

A DK EP-képviselője személyesen garantálta, hogy az ellenzéki önkormányzatok 2020-tól közvetlenül pályázhatnak fejlesztési forrásokra az Uniónál.

Az ellenzéki demokratikus önkormányzatok számára könnyebb lesz a lehetőség, mint a korrupt, a pénzek jelentős részét a haveri és családi zsebekbe pakoló Orbán-kormányon keresztül pénzhez jutni az EU-ból – nyilatkozta Dobrev.

A Fidesz frakcióvezetője nem erősítette meg, hogy pártja tegnapi 99 százalékos készenléte mára 100 százalékos lett-e, de úgy tapasztalta: jelöltjeiknek gond nélkül összejött a kellő számú aláírás.

A kormánypártoknak egyébként a településeken, azokon a településeken, amelyeken elindultak az általunk támogatott jelöltek, nem okozott gondot sehol sem az ajánlások összegyűjtése – állította Kocsi Máté a Fidesz frakcióvezetője.

Karácsony Gergely a Groupama aréna mellé tervezett kézilabdacsarnokról beszélt.

A stadionépítés nemcsak felesleges pénzszórás, hanem valójában a lopás szinonimája – mondta Krácsony Gergely.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy váratlanul csökkent a csarnok tervezett költsége, amit szerinte nehéz komolyan venni.

Nyilvánvaló, hogy ilyen léptékű beruházásoknál úgy látszik, hogy egy politikai döntés az, hogy ezek mennyibe kerülnek a budapesti és a magyar adófizetőknek – állította a főpolgármester-jelölt

Eddig Budapesten összesen 8 főpolgármester-jelöltről lehetett tudni. Mára kiderült: Ács Lászlónak, Révész Ferencnek és Schlagmüller Gábornak nem sikerült összegyűjteni az 5000 támogató aláírást. A Munkáspárt sajtóirodája nem árulta el, hogy Thürmer Gyula főpolgármester-jelöltnek tekinthető-e. Azt közölték, hogy „részinformációkat nem hoznak nyilvánosságra".

Berki Krisztián délután táncra perdült a Városháza előtt, és azt mondta: 1250 ív van nála, így választható lesz október 13-án. A Fővárosi Választási Bizottság egyébként ma sorsolja ki a jelöltek sorrendjét. Erről későbbi adásunkban számolunk be.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink