Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 05:10:00

Kollégáját zaklathatta a rendőri csúcsvezető

Bántalmazás miatt feljelentették az ORFK egyik rendőri csúcsvezetőjét. Szerelmi viszony után durvult el a helyzet a vezérőrnagy és egyik kolléganője, egy ezredes között. Miután a nő bejelentette a szakítást, a férfi előbb verbálisan zaklatta, később meg is verte. Az ügyben maga az országos rendőrfőkapitány járt el, egy napon belül a nőt áthelyezték. A történteket, a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Az ezredes története úgy indult, mint a hasonló bántalmazási ügyek. Felettesével kapcsolata volt, amikor azonban elege lett a szeretői szerepből és bejelentette a szakítást, a férfi ellene fordult. Hónapokig verbálisan zaklatta és fenyegette a nőt, július végére pedig tettlegesség fajultak a dolgok.

A Népszavának azt mondta „irodájában először verbálisan, majd testileg bántalmazott, megütött, a karomat szorította, lökdösött”. A férfi még a folyosón is ütötte és rángatta. A nőnek ekkor lett elege, látleletet vetetett és jelezte a történteket a felettesének, magának az országos rendőrfőkapitánynak. Balogh József egy napon belül intézkedett is, tudtuk meg az ORFK-tól. Mint írják a főkapitány „ A bejelentésben érintett személyek alá- fölérendeltségi viszonyát – a vizsgálat idejére – soron kívül megszüntette”. Vagyis a nőt áthelyezték. Ekkor fogadott ügyvédet.

„Ha ez valóban alárendelt és feljebbvaló között valósult meg, akkor gondolom, hogy katonai bűncselekmény is létrejött és ezen túlmenően, könnyű testi sértésértés miatt az én ügyfelem, megtette a magánindítványt is” – nyilatkozta Szikinger István ügyvéd.

A botrány az ORFK legfelsőbb vezetői körét érinti. A rendőrség honlapján található adatok szerint az állományban, mindössze 6-7 embernek van vezérőrnagyi fokozata.

Hasonló alá-fölérendeltségi viszonyból alakult ki zaklatás, két évvel ezelőtt Tyukodon, az önkormányzatnál is.
Németh-Kiss Pálma anyakönyvvezetőt a polgármester zaklatta az irodában. Az eljárást egyszer már bűncselekmény hiányában megszüntették, a nő azonban panaszt tett a döntés ellen.

„Még mindig nyomozati szakaszban van, most ott tartunk, hogy a megyei rendőrkapitányságon van már az ügy, már a harmadik helyen, de most már szétszedték és a hivatali visszaélésben is nyomoznak, amit mi eredetileg is kértünk” – mondta Németh-Kiss Pálma az ATV híradójának.

A nő a történtek óta is a helyén, van. Azt mondja őt csak a jegyző küldhetné el, de eddig ezt egyik sem tette, pedig az eset kirobbanása óta már a harmadik dolgozik a hivatalban.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink