Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-09 12:49:00

1,2 millió nőt ért erőszak otthon

Az intézményesített áldozathibáztatás témájával indul újra ma este a Jakupcsek plusz című műsor. Jakupcsek Gabriella ezzel kapcsolatban kifejtette az ATV Start plusz című műsorban, hogy eddig csaknem 1,2 millió nőt ért valamilyen erőszakos cselekmény otthon, de hogy történjen valami, ahhoz legalább öt intézményhez kellene fordulnia az érintetteknek. A műsorvezető azt is elmondta, hogy döbbenetes nagyságú vendéget, több mint 1800 embert láttak vendégül műsorukban az első évad folyamén.

Ma rajtol a második évaddal a Jakupcsek plusz című műsor, ebből az apropóból pedig Jakupcsek Gabriella volt az ATV Start plusz című műsorának vendége, ahol elmondta, hogy az intézményesített áldozathibáztatás lesz a téma. Mint mondta, ez sajnos nem új dolog, de eddig nem sokszor esett róla szó, miközben a nők Magyarországon „gyalázatosan rossz arányban mernek a hatóságokhoz fordulni segítségért és ebből borzasztóan sok tragédia van”. Ennek egyik oka – tette hozzá – az áldozati/intézményi hibáztatás, amelyről szerinte most már muszáj beszélnünk.

Az említett történések nem csak léteznek, hanem „egy őrületes szám” jellemző erre – folytatta Jakupcsek, hozzátéve, hogy ma Magyarországon egy erőszakos cselekményt elszenvedő nőnek öt intézményhez kell fordulnia ahhoz, hogy bármi történjen. A műsorvezető döbbenetes számokat hozott fel: eddig csaknem 1,2 millió nővel történt valamilyen típusú erőszakos cselekmény otthon és ebből elenyésző azok száma, akik elmennek és feljelentést tesznek.

A műsorszerkesztésről azt is elárulta Jakupcsek, hogy napi szinten kapcsolatban van a főszerkesztőkkel és szerkesztőkkel és ő maga is ötletel azon, hogy egy témához ki lenne jó vendégként. Ez annál is fontosabb, mert csak az előző évadban több mint 1800 vendéget fogadtak a Jakupcsek pluszban- mondta.

atv.hu

További belföldi híreink