Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-07 06:30:00

Puzsér: az új törésvonalak mentén akarjuk újra strukturálni a lövészárkokat

Tarlós István és Karácsony Gergely után Puzsér Róbert is összegyűjtötte a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat. "A politikai centrum él!" – hangsúlyozta Puzsér - "és alternatívát nyújt majd az önkormányzati választáson két „látszat-alternatívával” szemben." Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint az őszi győzelem nem cél, hanem eszköz, hogy jobbá tegyék a településeken élők mindennapjait. Tarlós István pedig azt mondta: a főváros vezetése és a kormány "fokozódó akarattal" veszi figyelembe Budapest előrehaladásának rövid és hosszú távú érdekeit.

Puzsér Róbert is összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat

A kamerák előtt vette ki Puzsér Róbert az összegyűjtött ajánlásokat. Azt mondta, 6316 érvényes aláírást rejt a csomag. "Összegyűjtöttük a szükséges ajánlásokat." Hozzátette: stábja tovább folytatja a gyűjtést, amíg hivatalossá nem válik indulása az önkormányzati választáson. A főpolgármester-jelölt szerint döntően olyan 40 év alattiak támogatják, akik nem jobb- és baloldali alternatívákban gondolkodnak.

"Büszkék vagyunk arra, hogy nem a jobb-bal törésvonal mentén hasítjuk meg a társadalmat, ahogyan azt az elmúlt 30 év pártjai teszik, hanem egy generációs törésvonalat, egy új törésvonalat képeztünk a társadalomban. Ennek a törésvonalnak a mentén akarjuk újra strukturálni a lövészárkokat" - jelentette ki Puzsér.

Karácsony Gergely baloldali önkormányzati vezetőkkel találkozott, és arra emlékeztetett, hogy a választók megváltoztathatják településük sorsát, ha az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavaznak. "Az önkormányzati győzelem az nem a cél, hanem az eszköz" - hangsúlyozta Karácsony.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, hogy nemcsak egyszerűen új politikát szeretnének, hanem szolidárisabb, igazságosabb és zöldebb politikát akarnak. "Ezért olyan programot írtunk, és olyan programot képviselünk a baloldali önkormányzati közösség politikusaival közösen az ország minden pontján, amely nemcsak a szabadság, de egyben a szolidaritás szigeteivé tenné az önkormányzatokat" - mondta Karácsony.

Tarlós István egy rendezvényen beszélt, ahol azt mondta: a főváros az elmúlt közel tíz évben emberöltőre sem csekély eredményt tudhat magáénak. A főpolgármester sorolta a következő évek beruházásait is. "Hamarosan megújul aztán a Lánchíd és környéke, a Blaha Lujza tér, a Széna tér, megkezdődik az aquincumi híd komplex tervezése és engedélyeztetése, kivitelezési szinten. A ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítése, és folytatódnak a közlekedés-korszerűsítési fejlesztések is" - magyarázta Tarlós.

Tarlós István szerint a főváros vezetése és a kormány „fokozódó akarattal” veszi figyelembe Budapest előrehaladásának rövid és hosszú távú érdekeit.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink