Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-07 19:33:00

Élőben jelentkezett az ATV Híradó a Kötcsei Piknikről

Az önkormányzati választás az idei Kötcsei Piknik egyik kiemelt témája. Bár a kormánypárti politikusok elsősorban az előttük álló feladatokról egyeztetnek, Kósa Lajos azért odaszúrt az ellenzéknek is. A zárt ülés helyszínéről élőben jelentkeztünk.

Kisebb torlódás is kialakult a piknik helyszíne előtt. Annyi újságíró, fotós és tévéstáb várta az érkezőeket, hogy már egy szemből érkező autó is bonyodalmat okozott.

Kósa Lajost már az autójától újságírók és fotósok kísérték a bejáratig. Híradónknak azt mondta: azért érkezett, hogy az önkormányzati választásról beszéljen a résztvevőknek. Szerinte az látszik, hogy az ellenzéki együttműködés összeomlott, kevés helyen van érdemi együttműködés. Karácsony Gergelyt pedig egyenesen cikinek, alkalmatlannak tartja a főpolgármesterségre.

„A legjobb példa erre az, hogy egy szót sem ejt arról, hogy öt évig vezette Zuglót. Eredmény nulla, botrány botrány hátán, Zugló csődben, hitelből él. Ez a Karácsony kínálata a fővárosiak felé. Ezzel semmilyen összefogás nem segít, aki ennyire alkalmatlan, akkor azon lehet vitatkozni, hogy a Berki bizonyos értelemben még jobb is, mint a Karácsony.”

- fejtette ki Kósa.

A főpolgármester vendég volt, és beszédet is tartott. De részleteket nem árult el.

„Hát én nem az ellenfelekkel foglalkozom, hanem azzal, hogy mit csináltam meg idáig, és mit és hogy szeretnék folytatni tovább." - mondta Tarlós.

Fontos téma lesz az önkormányzati választás, ezért is hívtak meg több polgármestert is, akikkel közösen értékelték az elmúlt éveket – ezt Rogán Antal mondta. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint a mostani választás nem ideológiai, vagy politikai alapon dől el.

„Ez arról szól, hogy milyen embereket választanak meg a városok, települések élére. Alkalmas embereket, vagy alkalmatlan embereket. A Fidesz-KDNP-nek rengeteg jól kipróbált, sikeres polgármestere van, akik bizonyítottak az elmúlt 9, sőt nem kevés esetben 13 esztendőben. Azt gondolom, hogy érdemesek arra, hogy ők vezessék tovább saját városaikat.” - tette hozzá Rogán.

A családtámogatások ügye mindig szóba kerül a pikniken, ezért erre most is számít Novák Katalin. Szerinte kedvezőek a folyamatok Magyarországon.

„A trendeket próbáljuk megfigyelni és ott azért elmondhatjuk, hogy 20 éves csúcson van a házasságkötések száma, 20 éves csúcson van a gyermekvállalási kedv, csökken a válásoknak a száma, csökken a csecsemőhalandóság, az abortuszoknak a száma, tehát alapvetően a tendencia pozitív irányba mutat, természetesen nem dőlhetünk hátra.” - nyilatkozta Novák.

Nem válaszolt egyetlen kérdésre sem Kásler Miklós, azt sem árulta el, napirenden lesz-e valamely terület, az elmúlt időszakban ugyanis nagyon sok bírálatot fogalmaztak meg ezekkel kapcsoltban. Egy óra után a miniszterelnök is megérkezett, de a sajtónak egyetlen kérdésére sem válaszolt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink