Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-06 13:02:00

Matolcsy: A hazai felzárkózás egyik kitörési pontja az egészségügy fejlesztése

Versenyképes egészségügy a fenntartható felzárkózásért címmel tartott előadást a Semmelweis Egyetem Nyári Egyetemén a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy György a felsőoktatási intézmény fennállásának 250. évfordulójára szervezett rendezvényen a hazai felzárkózás egyik kitörési pontjának nevezte az egészségügy fejlesztését, amely a Magyar Nemzeti Bank által kidolgozott Versenyképességi program egyik fő pillérének is számít.

Matolcsy: A hazai felzárkózás egyik kitörési pontja az egészségügy fejlesztése
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

Matolcsy György előadásában kiemelte, hogy a jegybank versenyképességi javaslatainak megvalósulása esetén a hazai egészségügy a magyar gazdaság egyik motorjává válhat és támogathatja a demográfiai fordulatot is. Ennek elérése érdekében olyan területekre kell kiemelt figyelmet fordítani, mint a lakosság egészségtudatosságának megerősítése, az ellátórendszer prevenció alapú átalakítása és rendszerszintű hatékonyságának növelése, valamint a finanszírozási rendszer felülvizsgálata – írta közleményében az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a magyar gazdaság sikeres felzárkózási pályára állt az elmúlt években, a magas életminőség és a fenntartható növekedés biztosításához azonban az egészségügyet is magába foglaló versenyképességi reformpolitika folytatására van szükség.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink