Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-06 15:12:00

Koczka Tibor: kizártak a Fideszből

„Hivatalosan is kizártak a Fideszből. Nagy meglepetést nem okozott, tudtam, hogy amint nyilvántartásba vesznek, mint független jelölt meg fog történni. Bár Hende Csaba azt hazudja, hogy kiléptem a pártból, ez természetesen nem igaz” – írja Facebook-oldalán Koczka Tibor.

Bő egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy a Fidesz nem Koczka Tibort indítja Szombathelyen, holott 2014-ben, még ő volt a listavezetőjük. Akkor Koczka már jelezte, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson.

Most azt írja közösségi oldalán, hogy „magamtól soha nem léptem volna ki, mégis kötelességemnek éreztem, hogy elinduljak független jelöltként. Mert nem én hagytam cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a szombathelyi Fidesz hagyta cserben szeretett városunkban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket.”

Hangsúlyozza, hogy mindig ugyanazt képviselte akár közgyűlési tagként, alpolgármesterként és most független polgármester-jelöltként is. „Elválnak az útjaink a Fidesszel, de nekem nincs szégyellni valóm. Én abban hiszek, hogy a politikában a pozíció eszköz, és nem cél. Én Szombathelyért akarok dolgozni, nem egy pártért. Meggyőződésem, hogy a városnak nyugalomra, békére, együttműködésre, közös célokra és közös cselekvésre van szüksége. Az árkokat nem mélyíteni kell, hanem betemetni, de úgy, hogy nem engedünk az elveinkből. Nekem ez jelenti a valódi kihívást politikusként. Én ebben hiszek, a szombathelyi Fidesz pedig a kizárásommal kimondta, hogy ezt a hozzáállást nem tűri meg a soraiban” – zárja posztját Koczka.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink