Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-05 17:51:00

Szállodahajók mellett úszkált egy nő a Dunában

A Dunakeszinél úszkáló nő életét egy fotós mentette meg. A férfi a folyót fényképezte, amikor a kamerán keresztül meglátta a hajózási útvonal közepén úszó nőt. A fényképész azonnal szólt a vízi rendészeknek és a partról próbált segítséget kérni. Végül egy csónakkal mentek be érte. A fotós nem akart nyilatkozni, azt mondja csak tették a dolgukat.

 

 

Megdöbbentő képek készültek a napokban a dunakeszi Duna-parton. Egy nő a hajózási útvonal kellős közepén úszott, szinte észrevétlenül. A felvételeket egy helyi fotós készítette, ő is csak a kameráján keresztül vette észre, hogy valaki a veszélyes szakaszon van.

Az ATV Híradója szerint a harmincas éveiben járó nőnek nagyjából 5-10 perc kellett ahhoz, hogy a közel 1 kilométeres szakaszt leússza, ebben sokat segített neki a víz nagy sodrása.

A fotós szerint a nőn látszott, hogy nagyon elfáradt, alig tudott a felszínen maradni, életveszélyben volt. Pláne amikor megjelent mellette egy szállodahajó. A hatalmas hullámok szinte ellepték. A férfi azonnal szólt a rendőröknek és a mentőknek, a közelben lévő hajósoknak és csónakosoknak pedig a nemzetközi jelzéssel, kőrözéssel jelezte, hogy ember van a vízben. Először kajakosok próbálták kiemelni, de nem sikerült nekik, végül egy horgász, motorcsónakkal tudta a partra vinni.

„Azonnal riasztottuk a dunakeszi mentőállomásunkat. A helyszínre érkező mentők a nőt a parton állva találták, a vízben átfázhatott, tehát a kocsiba helyezték, betakarták, és vizsgálatra ellátásra kórházba vitték” – mondta Híradónknak Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Helyiek szerint a nő tényleg életveszélyben volt, mert a Duna ezen a szakaszon tartogat meglepetéseket.

„Sokan bemennek, olyan 50-60-70-80 centi, és utána hirtelen mélyül. Tehát ezt figyelni kell. És ha jön föl a víz, akkor erős a sodrás. Nagyon erős a sodrás. És arra figyelni kell, borzasztóan” – részletezte Huszár Zoltán.

A fővároshoz közel, a Vác-Ercsi közötti Duna szakaszon 5 kijelölt fürdőhely van, máshol tilos a vízbe menni. A szabad vizekben fürdőzést egy BM rendelet szabályozza. „A tilalmak között szerepel a hajózó útban való fürdésnek a tilalma. Mivel az egy fokozottan veszélyes terület a szabad vizeken belül, hiszen ott rendszeresen hajók közlekednek” – mondta Fekete Tamás, a Budapesti Vízirendészet parancsnoka.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben. Híradónk úgy tudja: a nő korábban is megpróbált már átúszni a szemközti szigetre. Most is zavartan viselkedett, valószínűleg fel sem fogta, hogy mekkora veszélyben volt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink