Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-05 06:47:00

Kiéleződtek az ellentétek a püspökladányi Fideszben

A helyiek közül többen azt nehezményezik, hogy az önkormányzati választásokra a párt olyan embert indít, akiről velük nem egyeztettek. Többen azt a Kiss Zsigmondot szeretnék polgármesternek, aki 5 éve egy városi rendezvényen erősen ittas állapotban szerepelt. Ő akkor leköszönt, de most nehezményezi, hogy megvonták tőle a bizalmat. Igaz, hozzáteszi azt is, hogy hajlandó elfogadni a központi utasítást.

Kósa Lajost, a Fidesz önkormányzati kampányának vezetőjét folyamatos elfoglaltsága okán nem sikerült elérnie az ATV Híradónak. Internetes portálokon jelent meg a nyilatkozata, amely szerint Püspökladányban új pártszervezet alakításával bízták meg a polgármesterjelöltjüket, aki jelenleg a kormányhivatal vezetője. Őt is kereste Híradónk, de nem érték el.

Fideszes belharc Püspökladányon

 

„Én szerintem a ladányi Fidesz csoport még működik. Semmilyen értesítést nem kaptunk róla, hogy ez megszűnt volna” – ezt már Kiss Zsigmond mondta, aki a várost jelenleg ügyvezető alpolgármesterként irányítja. Ő az, aki 2014-ben arról lett hírhedt, hogy erősen ittas állapotban, nem éppen városvezetőhöz méltó módon viselkedett egy rendezvényen. Kósa Lajos erre utalva mondta azt, hogy Kiss méltatlan a Fideszhez.

„Elég furcsa, hogy az elmúlt öt évben nem így vélekedett. Én úgy gondolom, hogy én akkor megtettem a szükséges lépéseket, lemondtam. Úgy gondolom, hogy nem sok olyan politikus van az országban, aki egy rossz döntést, vagy rossz megjelenést követően lemondott volna” – fogalmazott az alpolgármester.

A helyiek azt mondják, hogy felső utasításra kaptak egy jelöltet, akiről velük azóta sem egyeztetett senki.

„Mi vártuk volna, hogy a püspökladányi Fidesz tagságát tájékoztassák arról a helyzetről, amit a fejünk felett döntöttek. Hangsúlyozom, hogy el tudom fogadni, csak ennek nem ez a menete. Tehát, ha valaki a Fidesz alapszabályt nem tartja be, akkor ő is méltatlan arra a feladatra, amit most ellát” – mondta Kiss Zsigmond.

A püspökladányi ellenzék szerint tavaly decemberre már látszott, hogy baj van a helyi Fideszen belül. Várható volt, hogy a választások idején a meglévő ellentét kiéleződik. Az ATV Híradója próbált a helyi Fidesz-irodán keresztül is információt kérni a kialakult helyzettel kapcsolatban, de ott sem kívánt senki nyilatkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink