Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-04 14:17:00

Fordulat: célba ért Vujity Tvrtko kezdeményezése

A nemzeti önbecsülésünkről szól a kezdeményezés sikere, miszerint a nemzetközi vonalakon is kiírja a MÁV a magyar települések neveit – erről beszélt kollégánk, Vujity Tvrtko, a Keleti pályaudvarról bejelentkezve az ATV Start című műsorában. A MÁV kommunikációs igazgatója közben hozzátette: terveik szerint 2020 nyarára fejezik be a szükséges átalakításokat.

Mostantól magyarul is kiírja a MÁV a nemzetközi vonalakon a magyar települések nevét – ezzel jelentkezett be az ATV Start című műsorba a Keleti pályaudvarról Vujity Tvrtko kollégánk, akinek kezdeményezésére ma indult el az első olyan vonat (Hargita InterCity), amelyen már magyarul is szerepelnek a településnevek. Tvrtko első dolga az volt, hogy köszönetet mondott a Magyar Államvasutaknak a MÁV rugalmasságáért, a történet ugyanis mindösszesen három hét alatt zajlott le.

A műsorvezető a kezdetekről is beszámolt, és elmondta: a Kelenföldi pályaudvaron várta a rokonait, és a menetrendet nézve arra lett figyelmes, hogy jön egy vonat Cluj-Napocából és nem értette miért kellene így hívni a települést, ha egyébként kiférne a táblára a Kolozsvár elnevezés is. Erről egy poszt is megjelent tőle, amelyet a MÁV vezérkarában is láttak, akik „hihetetlenül gyorsan reagáltak”.

A MÁV kommunikációs igazgatója közben elmondta: a gyorsaság a MÁV és MÁV-Start dolgozóinak köszönhető, és Vujity Tvrtko-nak is köszönetet mondott, mert előtérbe helyezte ezt a problémát. Mint mondta, először az irányjelző táblák kerülnek ki, utána a nagyobb pályaudvarok jelzőtábláira is, a cél pedig az, hogy 2020. június 4-re a MÁV-nak ezen szakaszait érintő változások végbemenjenek.

A MÁV kommunikációs igazgatója azt is elmondta, hogy a kijelzők átprogramozására decemberig még megvan a lehetőség Majd jönnek a régebbi típusú lapozó kijelzők, amelyeket át kell festeni, és most úgy tűnik, hogy június 4-ig végezhetnek ezzel.

Vujity Tvrtko még azt is hozzátette, hogy az „egy fecske nem csinál nyarat” tézis ebben az ügyben megdőlt, több egyeztetésen vannak túl és szerinte ez nem a vasútról, hanem a nemzeti önbecsülésről szól, a végén pedig nem maradt más hátra, mint elindítani az első vonatot.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink