Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-04 05:00:00

Már egy rossz szó is ”tönkre tudja tenni” Esztergályos Cecíliát

Terápiás céllal fest, illetve kerámiázik, és ha nem mondott volna le korábban a gyerekről, akkor már a „273. férjénél tartana” – egyebek mellett erről beszélt Esztergályos Cecília a hétköznap esténként az ATV Spiriten 20:55-kor sugárzott Húzós című műsorban. A Kossuth-díjas színésznő azt is elmondta, hogy mindent megtett ezért, majd viccesen megjegyezte, hogy még ma is szülne.

Már egy rossz szó is ”tönkre tudja tenni” Esztergályos Cecíliát
Esztergályos Cecília

„Mindig gyereket akartam, a Jóistent kértem, könyörögtem és minden beavatkozást megcsináltattam” – vallott őszintén Esztergályos Cecília arról az időszakról, amikor még nem találkozott hatodik férjével, akivel jelenleg is együtt élnek. Fiatalabb korában egyébként négyszer is áldott állapotban volt, a negyedik alkalommal a rubeola vitte el a magzatot. Később szeretett volna gyermeket, de nem jött össze, majd 41 évesen találkozott Fonyódi Péterrel, azóta is vele él. Akkor letett a gyerekről, máskülönben már a „273. férjénél tartana”, majd viccesen megjegyezte, hogy „én még mindig szülnék”.

A számtalan díjjal kitüntetett színésznő arról is mesélt, amikor a Thália színház egyik próbáján elszakadt mindkét vádlija. Persze, nem véletlen, előtte lévő este ugyanis egy balett-táncot vettek fel úgy, hogy akkor már csaknem húsz éve abbahagyta a táncot.

A nagysikerű Família Kft.-re azt mondta, öt évig nem forgathatott és nem játszhatott benne, majd később hozzátette, hogy az 1990/1991-es évadra otthagyta ezért a Nemzeti Színházat is, és azt gondolta, hogy élete végéig fogja játszani azt a szerepet. Nagyon szerette azt az időszakot és úgy ért véget, hogy a társulat majdnem egésze összefogott 1998 nyarán és elment – tette hozzá.

A színésznő azt is elmondta Rónai Egonnak, hogy az Újszínházat szereti, hiszen előzőleg megkérték, hogy álljon fel, akkor volt 69 éves. Esztergályos azt is hozzátette, hogy szerinte a színház az nem politika, csak színház. Mint mondta, előadások közben nem szereti, ha előre felhívják a figyelmet, hogy most aztán nagyon jónak kell lenni, mert valaki olyan ül a nézőtéren. Legutóbb is elmondták neki, és sokkal rosszabb érzés volt játszani, miközben imádja. Mint ahogyan a kamerákat is, amitől látszólag szárnyra kap.

Esztergályos Cecília elmondta, szinte soha nem ment még úgy haza előadásról, hogy elégedett lett volna, mindig vívódik valamin. Ezt ugyanakkor férjével sem beszéli meg, csak az Istennel, de mindig is ilyen volt – folytatta. Majd kiegészítette azzal, hogy akár egy rossz szótól „tönkre tud menni”, miközben ő a szívét adja bele a dolgokba. Emellett, hogy oldja belső feszültségeit festeni és kerámiázni is szokott, amin általában rosszkedvűek a feltüntetettek, erre azt mondta, ennek terápiás célja van.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink