Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-03 14:50:00

Jogerős ítélet a halásztelki gyermekbántalmazó anya ügyében

Emberölés bűntettének kísérletében is bűnösnek találták a halásztelki nőt, aki csecsemő kislányát súlyosan bántalmazta, mert az felsírt éjszaka.

Jogerős ítélet a halásztelki gyermekbántalmazó anya ügyében
Képünk illusztráció

A HVG szerint jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki súlyosan bántalmazta csecsemőjét.

A bíróság a nőt bűnösnek mondta emberölés bűntettének kísérletében, valamint megszüntette a szülői felügyeleti jogát. A megszüntetés hatálya kihat a később született gyermekekre is.

Az anyát két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. A nő betegsége miatt egy kórház pszichiátriai osztályán állt kezelés alatt. Mivel férjével eldöntötte, hogy gyereket akarnak, a kezelőorvos átállította a nő gyógyszeres kezelését, csökkentve a gyógyszeradagot.

2016 első hónapjában meg is született a pár kislánya, akit májusban, egy felsírás miatt olyan súlyosan bántalmaztak, hogy töréseket, valamint koponysérülést szenvedett.

A bántalmazás következtében, a gyermeknél maradandó fogyatékosság következett be. Az életveszélyes állapotban levő kislányhoz az apa hívta a mentőket. Az édesanya még férjének sem mondta el az igazat, hanem azt állította, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink