Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-02 13:09:00

Kötcse XIX. - Orbán Viktor szombaton piknikezik a jobboldali holdudvarral

Szombaton, az önkormányzati választási mozgósítás jegyében rendezik meg a XIX. polgári pikniket Kötcsén - tudta meg az atv.hu. Orbán Viktor a kormányzás-önkormányzás kérdéskörben beszél majd a jobboldali holdudvar előtt, de a Balog Zoltán volt EMMI miniszter által szervezett találkozón általános politikai helyzetértékelést, európai kitekintést is ad a miniszterelnök.

Kötcse XIX. - Orbán Viktor szombaton piknikezik a jobboldali holdudvarral

Orbán Viktor szombaton már a jobboldali holdudvarral piknikezik a hagyományosan megrendezett, immár XIX. kötcsei találkozón. A Dobozy kurián 11 órától veszi kezdetét a zárt piknik, melynek Balog Zoltán volt EMMI miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke a fő szervezője és a házigazdája.

Ezúttal a “Kormányzás és önkormányzás” lesz a mottó, a piknik nyilvánvalóan része az október 13-át megelőző önkormányzati választási kampányfinisnek, a jobboldali holdudvar mozgósításának.

A miniszterelnök a Dobozy kúrián ugyanakkor mindig nagyívű stratégiai beszédet mond, általános politikai helyzetelemzést ad, európai kitekintéssel. Mivel most ősszel a Fidesz célja a visszakerülés a fősodorba, az Európai Néppártba, és Orbán Viktor kapcsolata szívélyesnek mondható az Európai Bizottság új elnökével Ursula von Leyennel, kormányközeli forrásaink nem számítanak “forró”, túlfűtött Brüsszel-ellenes beszédre. Az önkormányzati választást itthon kell ugyanis megnyerni.

Múlt évben, szeptember 8-án rendhagyó módon két kötcsei piknik is volt a parlamenti választások miatt. A tavalyi őszi találkozó A kereszténydemokrácia megújulása Európában címet viselte. A rendezvényen több száz vendég vett részt a jobboldali politikai élet és a polgári értelmiség köreiből, neves politikusok osztották meg gondolataikat a nyugati világ önazonosságtudatának válságáról és a keresztény Európa szükségességéről.

Ajánlom

További belföldi híreink