Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-02 11:55:00

DK: Szégyen, hogy a kormány hibájából két hónapja nem jutnak a pénzükhöz az idős orvosok

"A kormány hibájából két hónapja nem jutnak a pénzükhöz az idős orvosok" - írja a Demokratikus koalíció az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Két hónapja nem kapják meg a nyugdíjpótló ellátásukat a közkórházakban, nyugdíj mellett dolgozó idős orvosok. Mindez a kormány hibája, hiába adták le időben a továbbfoglalkoztatási kérelmüket, későn kapták meg rá a jóváhagyást." - írja a párt.

"A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány alkalmatlansága miatt azok az idős, nyugdíjas orvosok járnak rosszul, akik a hiányzó egészségügyi dolgozókat próbálják pótolni, hogy ne omoljon össze végképp a rendszer. Van olyan kórház is, ahol inkább a saját forrásaikból előlegezték meg a nyugdíjas orvosok pénzét, de ez sem megoldás, hiszen a kórházak messze nincsenek olyan helyzetben, hogy ilyen luxust megengedhessenek maguknak. Mi, európai magyarok az európai egészségügyi minimum bevezetését követeljük, hogy az orvosok ne alamizsnáért, ne másoktól elvont pénzekért dolgozzanak, és ne egy tökéletesen alkalmatlan kormányon múljon az orvosok, a betegek, a kórházak sorsa." - zárja közleményét a párt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink